Árvízhelyzet miatt újabb hidat zártak le: Sárvárnál ma tetőzik a Rába, komoly készültség van

HelloVidék 2024. június 14. 09:34

A Magyar Közút Nonprofit zrt. újabb útszakaszokat zárt le a Rába folyó áradása miatt. Várhatóan ma tetőzik a folyó Sárvárnál.

Csütörtök délelőtt megszűnt az átjárás Vág és Kemenesszentpéter között, illetve délután három órakor a szanyi oldalt Várkeszővel összekötő hidat is lezárják. A 8408-as számú úton, Marcaltő és Egyházaskesző érintésével lehet kerülni - derült ki a Magyar Közút Nonprofit zrt. közleményéből.

A lezárás után az érintett utakra behajtani tilos és életveszélyes! Kérünk mindenkit az elmúlt évek tapasztalatai alapján, hogy a kilátogatók a járműveiket úgy helyezzék el, hogy az közlekedőket ne zavarja a lezárás előtti útszakaszon

- olvasható a Várkesző napjai közösségi oldalon.

Komoly készültség van Sárváron is

A tegnapi napon 389 centiméternél tetőzött a Rába Sárvárnál, de várhatóan pénteken ezt egy centiméterrel meghaladja, így eléri a 390 centimétert a vízállás - derült ki a Sárvár Lendületben Facebook-bejegyzéséből.

Mint írják:

ma 15:00 órakor bekövetkezett tetőzés után néhány centis apadásra került sor, de éjszaka újra emelkedni fog a vízállás: a vízügy tájékoztatása szerint június 14-én 390 centiméteren tetőzik a Rába, majd aztán erőteljes apadás kezdődik.

A tavalyi 424 cm-es rekordot nem éri el a folyó vízállása - tették hozzá. Jelenleg III. fokú árvízvédelmi készültség van érvényben.

Címlapkép: Getty Images