Itt már véget ért a kánikula: videón, hogyan csapott le a hidegfront Körmendre

HelloVidék 2024. július 28. 18:36

Pár órája megérkeztek a zivatarok az országba, a nyugati országrészben egy markáns hidegfront érkezett erős széllel. Mutatjuk, hová hoz még enyhülést!

Vasárnap tombolt a forróság az ország legnagyobb részén, a hőmérséklet helyenként a 37-38 fokot is elérte. Nyugatra azonban már megérkezett a felfrissülést hozó hidegfront: a viharossá fokozódó északnyugati szél 30 fok alá hűtötte le a levegőt. Kőszeg és Szombathely térségében pedig a front mentén kialakuló zivatarok is átlépték a határt, melyek tovább fokozták a hűtő hatást - írta az Időkép.

Kőszegen és Szombathelyen késő délután már 24 fokot mutattak a hőmérők, de a leghidegebb most a határ közeli Bucsuban van 20,4 fokos értékkel. Ugyanekkor az ország legmelegebb pontján, Cibakházán 38,7 fok volt, így az ország leghidegebb és legmelegebb pontja között

A következő órákban az északi, északnyugati szél egyre többfelé fog feltámadni, és fokozatosan kiszorítja majd a forró levegőt az országból. Hétfőn már mérsékelten meleg időre lehet számítani.

A körmendi felhőszakadásról ITT nézhetsz meg videót!

Címlapkép: Getty Images