Vegyes képet mutat az időjárás: mutatjuk, mire számíthatunk a jövőhéten

HelloVidék 2024. október 13. 11:01

Nyugat felől előbb magasszintű felhőzet érkezik, majd hajnaltól vastagabb felhősávok is az ország fölé sodródnak. Csapadék nem valószínű. A déli szél az Észak-Dunántúlon megélénkülhet. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 5 és 10 fok között alakul, de a kezdetben derült északkeleti, északi tájakon ennél hidegebb is lehet, a fagyzugos északi völgyekben akár fagypont köré is hűlhet a levegő - írja a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzésében.

Mint írják, váltakozó vastagságú fátyolfelhők szűrik a napsütést, északon vastagabb is lehet a felhőzet. Csapadéknak kicsi az esélye. A délnyugati szél többfelé megélénkül, majd délutántól egyre nagyobb területen északnyugatira fordul és átmenetileg nagy területen megerősödik a légmozgás. A csúcshőmérséklet 15 és 22 fok között várható.

Mire számíthatunk a jövőhét elején?

Hétfőn a gomoly- és fátyolfelhők mellett többórás napsütés várható, majd a délutáni, esti óráktól északnyugat felől vastagszik a felhőzet. Csapadék napközben még nem valószínű, a késő délutáni, esti óráktól helyenként már előfordul eső, zápor. Az északnyugati, később a délnyugati, déli szél időnként megélénkül. Hajnalban 2, 12, délután 13, 19 fok valószínű.

Kedden reggelre általában vékonyodik, szakadozik a felhőzet, nappal változóan felhős idő várható hosszabb-rövidebb napsütéssel, de északkeleten maradhatnak tartósabban felhős tájak. Főleg ott helyenként előfordulhat eső, zápor. A délnyugati, majd az északnyugati, északi szél többfelé megélénkül. Hajnalban 3, 12, délután 14, 22 fokra számíthatunk, délnyugaton lesz a melegebb, északkeleten a hidegebb idő.

Szerdán nagyobbrészt gyengén felhős lesz az ég. Csapadék nem valószínű. Hajnalban pára-, ködfoltok képződhetnek. Többfelé megélénkül az északkeleti, keleti, majd a Dunántúlon a délkeleti szél. A minimum-hőmérséklet 1, 9, a maximum 13, 18 fok között várható.

Címlapkép: Getty Images