Bekeményített az ősz: a fél országban ma reggel már fagyott - de milyen időnk lesz hétvégén?

HelloVidék/MTI 2024. október 19. 08:24

A következő napokban is hideg reggelekre ébredhetünk, vasárnap -2 és +8 fok, hétfőn -3 és +6 fok közé hűlhet a levegő - írta az Időkép.hu.


 

Az Időkép híradása szerint nagyjából a Duna vonalától keletre szinte mindenütt fagyosan indult a reggel, a leghidegebb az északkeleti régiókban volt, ott a -3 fokok sem voltak ritkák. Az ország nyugati felén viszont beragadt egy kis felhőzet, mely jelentősen gátolta a kisugárzást, így ott jóval enyhébb reggelre ébredhettek a helyiek, a határszélen 10-11 fokot mutattak a hőmérők.

Előrejelzés

Szombaton keleten, északkeleten továbbra is zavartalan napsütésre számíthatunk, a Dunántúlon eleinte még megnövekszik a fátyolfelhőzet, csapadék azonban nem várható. Napközben mindenütt a napsütés lesz túlsúlyban. Többfelé élénk lesz a keleti, délkeleti szél. Hajnalban pára- és ködfoltok alakulhatnak ki, a legalacsonyabb hőmérséklet -3, +9 fok között várható, de a fagyzugos helyeken annál 1-2 fokkal hidegebb is lehet. Délutánra 13 és 18 fok közé melegszik a levegő.

Vasárnap a reggeli pára- és ködfoltok megszűnése után száraz, napsütéses, őszi időben bízhatunk. Legfeljebb a Kisalföldön élénkülhet meg a szél. Reggel -2 és +6, délután 13 és 18 fok között alakul a hőmérséklet.

Hétfőn keleten lehet némi fátyolfelhő az égen, az ország nagy részén folytatódik a száraz, napos idő. Csapadéktól sehol sem kell tartanunk. Hajnalban pára és köd képződhet, -3, +6 fok közé hűlhet a levegő, míg délután akár 14-18 fokot is mérhetünk.

Kedden is marad a száraz, napos idő. A Dunántúlon lehet valamivel több felhő az égen. Csapadék nem valószínű. Többnyire mérsékelt lesz a légmozgás. Délután 14-19 fokra van kilátás. Szerdára felhősebb idő körvonalazódik, északnyugaton-északon kisebb eső is előfordulhat majd.

Kiadta: Nagy-Kurunczi Rita (tegnap 21:51)

Címlapkép: Getty Images