Milyen idő várható hétvégén? Most kiderül, hogy megéri kirándulást tervezni vagy sem

HelloVidék 2024. október 25. 17:01

A Hungaro Met előrejelzése szerint ma a keleti országrészben nagyrészt zavartalanul napos idő lesz, miközben a Dunántúlon a felhőzet fokozatosan szakadozik, csökken, de a nyugati határ felé haladva egyre nagyobb az esélye annak, hogy egész nap felhős marad az ég. Délutánra megszűnik a csapadék. A keleti, délkeleti szelet az Észak-Dunántúlon élénk lökések kísérhetik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 15 és 21 fok között alakul. Késő estére többnyire 5 és 11 fok közé hűl le a levegő.

Este az alacsonyszintű felhőzet terjeszkedni kezd a Dunántúlon, miközben nyugat felől fátyolfelhők is érkeznek. Csapadék nem valószínű. Párássá válik a levegő, főként keleten köd is képződhet. A délkeleti szelet az Észak-Dunántúlon helyenként továbbra is élénk széllökések kísérik, máshol gyenge vagy mérsékelt marad a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 3 és 8 fok között alakul, ennél enyhébb idő a Nyugat- és Észak-Dunántúlon, hidegebb a fagyzugokban lehet.

Mi várható hétvégén?

Szombaton a párásság, és a köd feloszlása után nagyrészt fátyolfelhők szűrik a napsütést, de főleg északnyugaton, északon maradhatnak tartósan felhős körzetek is. Csapadék nem valószínű. A déli, délkeleti szél helyenként megélénkül, Sopron térségében meg is erősödhet. A legmagasabb nappali hőmérséklet 15 és 22 fok között alakul.

Vasárnap a pára, köd feloszlik, majd nagyrészt fátyolfelhős, napos időre számíthatunk. Csapadék nem valószínű. A déli, délkeleti szél többfelé megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 5 és 12 fok között alakul, de a keleti hidegre hajlamos helyeken 1, 4 fokot is mérhetnek. Délután 16, 22 fok várható.

Címlapkép: Getty Images