Jönnek a fagyok, mi lesz a muskátlival? Itt a titok, amivel könnyedén átteleltethető

HelloVidék 2024. október 26. 14:12

A muskátli az ágyások és teraszok egyik legnépszerűbb virága. Nem véletlenül: ez a változatos növény megannyi színben és formában gazdagítja a teraszok és kertek színes palettáját. Gyorsan nőnek, tavasztól őszig folyamatosan virágoznak, emellett ellenállóak és nem igényelnek sok törődést. Nem kell szakértőnek vagy tapasztalt hobbikertésznek lenni ahhoz, hogy a muskátlink virágozzon és egészséges legyen, így tartásuk a kertészkedésben járatlanoknak is sikerélményt nyújt, ha betartanak néhány tippet.

Arról, hogyan kell gondozni a muskátlit, már korábban írtunk, ide kattintva olvashatjuk is a legfontosabb teendőket. Ez fontos lehet azok számára, akik jövőre szíves ültetnének teraszuk, erkélyük díszítése végett.

A muskátli évelő növény. Ha át akarjuk teleltetni őket, és elegendő hely áll rendelkezésre, az első éjszakai fagyok előtt vágjuk vissza a növényeket körülbelül 15 cm-re, és helyezzük át őket egy világos, hűvös helyre. A muskátlinak nincs szüksége műtrágyára, és télen alig van szüksége vízre. Tavasszal ültessük át a növényeket friss komposztba, és helyezzük őket melegebb helyre. Ezt követően kis szerencsével újra kihajtanak.

Mit tanácsol egy profi?

Ebben a rövid videóban minden praktikát megtudhatun a muskátli átteleltetéséről, ami igazán fontos, hogy sikerrel járjunk. Nézzük is a részleteket!

@kata.o7 muskátli teleltetése #muskátli #autumn #gardener #gardening #sajátkert #kertész #kert #csodakert #ősz #teleltetés #fairylandgardening ♬ eredeti hang - FairylandGardening- Csodakert

Címlapkép: Getty Images