Rengeteg diák álma válhat valóra: már 90 ezren jelentkeztek erre a programra

HelloVidék 2020. február 12. 08:39
A kéthetes külföldi nyelvtanulási program 140 ezer kilencedikes és tizenegyedikes középiskolást érint alanyi jogon, az online felület februárban nyílik. A jelentkezők 80 százaléka angolul, 17 százaléka németül, 3 százaléka pedig franciául szeretne tanulni. Népszerűek az írországi és a máltai nyelviskolák.

Eddig 90 ezer diák jelezte, hogy szeretne részt venni kéthetes külföldi nyelvtanulási kurzuson, nyilatkozta a Világgazdaságnak Bartos Mónika, az Emberi Erőforrások Minisztériumának miniszteri biztosa. A program 140 ezer kilencedikes és tizenegyedikes középiskolást érint alanyi jogon. Az online felület februárban nyílik, a csoportos utazók számára 30 napig, az egyéni utazóknak 60 napig lesz elérhető a pályázati lehetőség.

Az eddig adatok szerint

Népszerűek az írországi és a máltai nyelviskolák, sokan kértek tőlük befogadó nyilatkozatot.

A 2020-as költségvetésben 35 milliárd forint szerepel a programra. Már közel 300 nyelviskolával kötöttek partnerséget több mint 650 városban, de a számuk folyamatosan bővül. Mindegyikük minősített akkreditált intézmény. Az ösztöndíj mértéke átlagosan 2000 euró (körülbelül 674 ezer forint), de a pontos összeget az ösztöndíjasnak megküldött támogatói okirat fogja tartalmazni.

Címlapkép: Getty Images