Ez több, mint undorító: Dunavarsányban fekete színű víz folyik a csapból

HelloVidék 2024. július 5. 10:02

A Pest megyei Dunavarsányban rendszeresen feketés-barnás színű víz folyik a csapból - közölte az RTL Híradója,akik utánamentek a történetnek.


 


 

A Pest megyei Dunavarsányban rendszeresen előfordul, hogy feketés-barnás víz folyik a csapból – panaszolta az RTL nézője, aki fotókat is küldött az elszíneződött vízről.

Sok mindennel próbálkoztunk már: volt aláírásgyűjtés is, melyet a DPMV munkatársai konkrétan kinevettek. Az önkormányzat és a DPMV között pattogunk folyamatosan, hárítják a felelősséget. A lakosságnak nem biztosítanak 48 óra után sem ivóvizet”

– írta a kétségbeesetten olvasónk.

A dunavarsányi önkormányzat az ügyben csütörtökön közleményt adott ki a honlapján. Ebben azt írják, a fokozódó vízproblémák megoldása érdekében Gergőné Varga Tünde polgármester azonnali egyeztetésre rendelte be a Dél-Pest Megyei Víziközmű Szolgáltató Zrt. Dunavarsányi Üzemigazgatóságának szakembereit.

Az egyeztetésen a városvezető felhívta a figyelmet a megfelelő kommunikációra, kérte az üzemzavar soron kívüli elhárítását, ezen jelenleg is dolgoznak. „A hosszú távú megoldás érdekében Keresztesi Balázs alpolgármester kérte a DPMV Zrt-t a műszaki javaslat mielőbbi megadására

– áll a közleményben.

Címlapkép: Getty Images