Kegyetlen bűntett: kirabolta, majd pincébe zárta az idős asszonyt a tolvaj

HelloVidék 2024. október 4. 10:01

Befejezték a közelmúltban a nyomozást azzal a férfival szemben, aki még tavaly szeptemberében erőszakos módon kirabolt egy idős nőt Jobbágyiban, majd bezárta saját háza pincéjében - írja a nool.hu.

Körözést rendelt el a Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság és a Hatvani Rendőrkapitányság az ellen a férfi ellen, aki még tavaly ősszel egy jobbágyi családi ház kertjébe bement, majd bántalmazott és kirabolt egy idős nőt

- közölte Buda Gábor, a Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

A helyi férfi – miután bezárta a sértettet a pincébe– a lakásban kutatást végzett és különböző értéktárgyakat vett magához, majd elmenekült. Az orvosi szakvélemény alapján az idős nő súlyos sérüléseket szenvedett a bántalmazás következtében

- tette hozzá.

Mint mondta, a rendőrség többrendbeli rablás gyanúja miatt indított eljárást a tettes ellen. A 32 éves helyi lakost rablás és személyi szabadság megsértése, valamint súlyos testi sértés és lopás miatt hallgatták ki, majd vették őrizetbe.

Hozzátette, hogy a Nógrád Vármegyei Főügyészség indítványára a törvényszék elrendelte a férfi letartóztatását, amit a nyomozás teljes időtartama alatt fenntartott. A nyomozók a jobbágyi lakost egyébként további, Heves vármegyében elkövetett rablással és lopásokkal is gyanúsítják. Kiemelte: az üggyel kapcsolatban, a zsákmányolt értékek átvétele és továbbértékesítése miatt, a hatóság egy apci férfit pénzmosás miatt hallgatott ki további gyanúsítottként. A Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság az ügyet a napokban befejezte, és az iratokat vádemelési javaslattal küldte meg a Nógrád Vármegyei Főügyészségnek.

Címlapkép: Getty Images