Lebukott a hajdúhadházi csaló: rafinált trükkel szerezte meg a pénzt az áldozatoktól

HelloVidék 2024. október 14. 14:03

A Kaposvári Járási Ügyészség Barcsi Kirendeltsége minősített csalás bűntette és más bűncselekmények miatt emelt vádat azzal a húszas éveiben járó hajdúhadházi férfival szemben, aki adásvételi csoportokba feltett valótlan autóalkatrész hirdetésekkel vert át számos sértettet – közülte a Somogy Vármegyei Főügyészség.

A vádirat lényege szerint a férfi 2024 áprilisában az egyik közösségi oldal adásvételi csoportjaiban különböző álneveken személygépkocsi alkatrészeket és személygépkocsit kínált eladásra úgy, hogy azokkal valójában nem rendelkezett. A vádlott a sértettektől a teljes vételár, a foglaló, vagy a postaköltség előre utalását kérte, melynek fogadása érdekében a csalássorozat előtt a saját nevében bankszámlát is nyitott.

Az ügyészség a Barcsi Járásbíróságra benyújtott vádiratában a férfival szemben felfüggesztett börtönbüntetés és pénzbüntetés kiszabására, vagyonelkobzás elrendelésére, illetőleg a sértetteknek okozott kár megtérítésére tett indítványt. A fénykép a vádlott egyik valótlan hirdetéséről és az egyik csoporttag azzal kapcsolatos figyelmeztetésről készült.

Címlapkép: Getty Images