Hagyd a drága, bolti fürdőbombákat: így készítheted el fillérekből otthon is

HelloVidék 2024. január 19. 17:01

A manapság egyre divatosabb illatos, színes fürdőbombáknak sokkal régebbre nyúlik a történelme, mint azt elsőre gondolnánk. Ki és mikor találta fel? Hogyan készíthetjük el otthon, saját magunk ezeket a habzó golyócskákat? Ennek jártunk most utána.

A fürdőbombát Mo Constantine, a Lush Cosmetics társalapítója találta fel és szabadalmaztatta 1989-ben. Nedves és száraz összetevők tömörített keveréke, amelyet többféle formára formáznak, majd szárítanak. A fürdővíz pezseg a belemerített fürdőbomba felületén, aztán szép lassal lebomlik, miközben színes, illatos habot képez a víz felszínén. Az összetevőket illetően vegyes a kép: illóolajok, hidratálók, különböző illatanyagok és színezők találhatók benne. Árukat tekintve, elég borsosak, hiszen több ezer forint is lehet egy-egy darab belőlük. Mit tehetnél, ha nem mondanál le erről az édes kényeztetésről?

Készítsd el otthon, házilag!

Íme néhány egyszerű videó és recept!

@viviengyetvai HÁZI FÜRDŐBOMBA??‍?️ 200g szódabikarbóna 100g citromsav 150g keményítő 70-80ml kókuszzsír ételfesték illóolaj #fürdőbomba #házifürdőbomba #fürdőbombakészítés #family #neked #foryou #bathbomb #kids ♬ eredeti hang - v i v i e n ?

Bármilyen illatot elkészíthetsz

@greens_of_daisy Ezt szavaztátok meg végül? #levendula #fürdőbomba #diy #foryou ♬ Cooking - Oleg Kirilkov

Még egy tuti recept a pontos adagokkal:

@palotastimu Készítsünk Hàzi fürdőbombát? #furdobomba #recept #hazifurdobomba #bathbomb #homemadebathbomb #fy #foryou #nekedbelegyen #diy ♬ eredeti hang - Timu

Címlapkép: Getty Images