Itt tömheted degeszre a kosarad levendulával: mutatjuk a titkos lelőhelyeket

HelloVidék 2024. június 17. 11:02

Több helyen megnyitották a kertek kapuit és várják a szüretelőket. Kaposszerdahelyen Némethné Hampuk Zsuzsanna háza mögötti területen alakított ki levendulákkal teli ligetet - írja a sonline.hu.

Ahogy a portál írja, több, mint száz évvel ezelőtt, 1911-ben Némethné Hampuk Zsuzsanna dédszülei Kaposszerdahelyre költöztek. Telkük leért a Berki-patakig és a kaszáló rét mellett, kukoricát és egyéb szántóföldi növényeket termesztettek.

Mi már csak parlagon hagytuk a területet és szerettem volna valamit kezdeni vele és mikor a férjemmel motoroztunk, nagyon megtetszettek a levendula mezők.

– mesélte a lapnak Némethné Hampuk Zsuzsanna, majd hozzátette, ötszáz tő francia levendulát vásárolt három évvel ezelőtt és álítása szerint tavaly volt az első szüret kaposszerdahelyi otthona hátsó kertjében.

Máshol is várják a gyűjtögetőket

Ahogy a duol.hu írja, levendula szedésre és buzogány készítésre lesz lehetőség Szilágyi Irénnel június 17-én, hétfőn délután 15 órától 20 óráig a rácalmási művelődési háznál! A szervezők biztosítanak papírzacskót a résztvevőknek, az abba szedett levendulát mindenki hazaviheti emlékbe (ingyenesen).

Címlapkép: Getty Images