Nosztalgiázásra hív a Múzeumok Éjszakája Hatvanban: különleges retro kiállítást rendeznek

HelloVidék 2024. június 17. 19:01

Június 22-én, a Múzeumok Éjszakáján a társaság értékmentési programjának központja ismét megnyitja kapuit a nosztalgiajárművek és a közlekedéstörténeti relikviák kedvelői előtt – hívja fel rá a figyelmet a Volánbusz. Ezt az eseményt viszont nem szabad kihagyni, hiszen a hatvani telephely csak jeles alkalmakon látogatható!

A Múzeumok Éjszakája rendezvénysorozat keretében idén is megnyílnak a hatvani Volánbusztelephely kapui. A retrónapon bemutatott, legutóbb felújított járművek – az Ikarus 280-as csuklós busz (amely az Ikarus 200-as típuscsalád 200 ezredik darabja), valamint a Volánbusz nosztalgiaautóbusz-dekorációs pályázatának győztes grafikájával díszített Ikarus EAG 397.05-ös – mellett az egyetlen példányban készült Ikarus 955-ös, az Ikarus 30-as Nejlon Piroska, valamint az Ikarus 55-ös és a 630-as múzeumbusz is megtekinthető lesz, számos további különleges jármű társaságában.

Az esemény látogatóit kiállítások és tárlatvezetés is várja Hatvanban, a Bercsényi út 82. szám alatti telephelyen 2024. június 22-én 17 és 21 óra között.

A retró autóbuszok nemcsak nézelődésre, hanem hatvani nosztalgiautazásra is invitálják az érdeklődőket, a helyszínen készpénzért vásárolható 1000 forintos jegy ellenében.

Címlapkép: Getty Images