Ezt kár lenne kihagyni: programokban nem lesz hiány idén nyáron se a Mátrában, mutatjuk a részleteket

MTI 2024. június 21. 21:04

Kilenc erdei helyszínen koncertekkel, szakvezetéses erdei sétákkal, kiállításokkal várja az érdeklődőket június 29-től július 7-ig a Muzsikál az erdő.

A résztvevők bejárják a Mátra erdőségeit a cseres tölgyes zónától a hegyvidéki bükkösökig. A programok között szerepelnek klasszikus, népzenei, világzenei és dzsessz-koncertek, amelyeken ismert előadók és a helyi művészek lépnek közönség elé.

A résztvevők megismerkedhetnek a fenntartható gazdálkodás példáival, valamint tudományos ismeretterjesztő előadásokon bővíthetik tudásukat az erdő és a természetvédelem témakörében. Hagyományosan a rendezvényhez tartoznak a természethez kötődő Muzsikál az erdő fotó-, irodalom- és gyermekrajz-pályázatok, a napok zárásaként pedig alkalom nyílik kötetlen beszélgetésekre, a vendéglátó település megismerésére.

A Muzsikál az erdő összművészeti rendezvénysorozat 2003-ban indult, az elmúlt húsz év során több mint kétszáz magyarországi és határon túli helyszín adott otthont a programoknak, és csaknem 1200 esemény valósult meg mintegy 6 ezer fellépő közreműködésével.

Címlapkép: Getty Images