Szívügyed a környezetvédelem? Ha igen, vétek lenne kihagyni ezt a családias fesztivált

HelloVidék   
  Megosztom
Szívügyed a környezetvédelem? Ha igen, vétek lenne kihagyni ezt a családias fesztivált

Második alkalommal rendezik meg a FöldŐrző Fesztivált Pécelen, amely egy igazi, hiánypótló rendezvény a mai, felgyorsult világban. Az eseménysorozat célja, hogy minél több olyan tevékenységet bemutasson, amely bármilyen szempontból hozzájárul bolygónk működésének harmonizálásához.

A 2024. július 5. és 7. között tartandó FöldŐrző, röviden FŐ Fesztivál sokkal több, mint egy fesztivál. Egy olyan hagyományteremtő esemény, ahol igyekeztek minden olyan területet összehozni, ami támogatja a Föld optimális működését, legyen szó mezőgazdaságról, állatvilágról, hulladék felhasználásról, mentális állapotról, tudatosságról, vagy technológiai vívmányokról.

A ökológiai változások szükségessége hívta elő ezt az eseményt és irányzatot. A fesztiválnak a Kilenc bokor völgye ad otthont, mely a péceliek kedvenc piknikező helye volt korábban. Természetes mászókák és hinták várják majd a kicsiket, de a fesztiválon szakemberek is segítik az érdeklődőket előadásaikkal. A célunk, hogy színes és izgalmas módon mutassanak be mindent, ami a környezettudatossághoz kapcsolódik az ehető vadnövényektől egészen a drónok világáig

- mondta a fesztivál megálmodója és szervezője, Tóth Zoltán.

A rendezvény három napja alatt környezettudatos építészeti módszereket is bemutatnak az érdeklődőknek: lesz vályogépítészet, szalmaház-bemutató, konténer dombház és olyan alternatív energetikai megoldásokkal is megismerkedhetnek a látogatók, mint a szélmotor, a gravitációs energia vagy a komposztkazán, de a vályogvetést is bárki kipróbálhatja majd. Az Out-izm! projekt tisztásán az autizmussal érintett családok kézműves portékáiból válogathatnak majd kedvükre. A Hagyományőrző Tisztáson áll majd a Hungarikum-sátor, ahol kürtős kaláccsal készülnek a vendégek számára, és ahol autentikus magyar kutyafajtákkal is megismerkedhetnek, mint például az erdélyi kopó és társfajtái.

A rendezvényen az interaktív programok és a főzőverseny mellett, látványos bemutatókkal is készülünk: Tóth Lajos világrekorder tart majd lovas show-t, Mónus József távlövő íjász világrekorder pedig átlövi a völgyet, majd egy motivációs előadást is tart. Lesz ismeretterjesztő vadász-előadás, igazi kölyökfarkassal, de őzekkel és rókákkal, valamint vadmadárral is találkozhatnak a gyerekek, akiknek ingyenes a belépés, és a traktorozást is kipróbálhatják. A terepmotorosok megmutatják, hogy a szemetelők felkutatásában mekkora szerepük tud lenni

- avat be a programokba Tóth Zoltán.

A fesztivál egyik különleges programja lesz a szürke marha show, de akinek ez nem elég, a művészetekbe is belekóstolhat, és kipróbálhatja a kosárfonást, a nemezelést, de akár jógázhat is. Bárki megtanulhat csergetni a karikás ostorral, a kerekasztal beszélgetések, előadások pedig igazi újdonságokat tartogatnak az állatvédelemmel, a tudatalatti logikájával, vagy a józan paraszti logikával kapcsolatban. Az esemény a gyerekeknek és a nyugdíjasoknak ráadásul ingyenesen látogatható, és természetesen a tombola sem maradhat ki a programok sorából.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

környezetvédelem

szórakozás

fesztivál

rendezvény

családi program