Nem akármilyen fesztivállal készül a királynék városa: rengeteg embert várnak

MTI 2024. július 21. 20:02

A Mendelssohn Kamarazenekar tizedik alkalommal rendezi meg Veszprémben július 29. és augusztus 3. között az Auer Fesztivált .

A nyitókoncerten Gidon Kremer Grammy-díjas hegedűművész szólójával hangzik el Schumann a-moll gordonkaversenyének szerzői hegedű-változata a Mendelssohn Kamarazenekar közreműködésével.

Santiago Canon-Valencia kolumbiai gordonkaművész szólóestet ad, a zárókoncerten pedig a venezuelai Alexis Cardenas és a Recoveco együttes többek között Romero és Astor Piazzolla-szerzeményeket szólaltat meg. A hangversenyeknek a veszprémi Hangvilla, a Megyeháza Szent István terme és a várbéli Szent Mihály Főszékesegyház ad otthont.

A X. Auer fesztivál művészeti vezetője Kováts Péter Bartók-Pásztory-díjas hegedűművész, a fesztivál rendezője és rezidens zenekara a szintén Bartók-Pásztory-díjas veszprémi Mendelssohn Kamarazenekar. A fesztivál célja, hogy Auer szülővárosába elvigye a nemzetközi koncertélet meghatározó szereplőit és tudatosítsa, hogy a 20. századi hegedűművészet egyik legmeghatározóbb egyénisége Auer Lipót volt.

Címlapkép: Getty Images