Ha valami különlegesre vágysz, akkor van egy jó hírünk: fenomenális programmal készül ez a vidéki nagyváros

MTI 2024. szeptember 25. 13:01

Programsorozattal ünnepli az alapításának 18. évfordulóját a debreceni MODEM Modern és Kortárs Művészeti Központ: 6 órányi koncertélmény.

A művészeti tárlat, valamint 7 produkció várja az érdeklődőket szeptember 26. és 28. között. Csütörtökön folyóirat-bemutató, kurátori tárlatvezetés, valamint Intézményfikciók: Egy debreceni művészeti kar lehetőségei címmel kiállításmegnyitó várja az érdeklődőket.

Pénteken öt órától több alkalommal látható a Sirr című táncelőadás a Gradient Kortárs Balett Debrecen előadásában, majd hét órától a Subtones ad koncertet a belső kertben. Kilenctől ugyanitt Zságer Balázs és Katona Kati immerzív audiovizuális előadása hallható.

Este nyolctól Bordos László Zsolt épületvetítése lesz látható, kilenctől pedig a Random Trip lép fel. Az estét dj session zárja. Több mint 3000 négyzetméternyi kiállítóterével 18 évvel ezelőtt, 2006 őszén nyílt meg a MODEM Modern és Kortárs Művészeti Központ Debrecen belvárosában. A művészeti központ Magyarország második legnagyobb kiállítóhelye, a legkorszerűbb technikával felszerelve - tudatta az intézmény az MTI-vel.

Az elmúlt években a MODEM a modern és kortárs nemzetközi művészeti élet egyik meghatározó közép-európai regionális központjává vált, ahol olyan neves művészek munkáit láthatta a közönség, mint például André Kertész, Alekszej Komar, Bill Viola, Odilon Redon, Pablo Picasso, Georges Rouault, a Blue Noses vagy épp Leonardo da Vinci.

Címlapkép: Getty Images