Grandiózus koncertekkel készül ez a vidéki nagyváros: mutatjuk a fellépőket

MTI 2024. október 5. 09:02

Világpremier és lemezbemutató is lesz a GAG Management produkciós iroda idei debreceni őszi-téli koncertjein - közölték a szervezők pénteken sajtótájékoztatón Debrecenben.

Szabó Béla, az iroda ügyvezetője kiemelte a négy tenor - Dolhai Attila, Klein Otokár, Molnár Levente és Vadász Dániel - decemberi Amici világjáró hangok - Karácsonyi dallamok operai hangütéssel című koncertjét a debreceni Református Nagytemplomban. Az énekesek - akik együtt eddig még soha nem énekeltek -, szólóban, duóban, trióban és kvartettben is közönség elé állnak, a produkciót világpremiernek szánják.

Ugyancsak a Nagytemplomban lép fel Soltész Rezső: a csaknem kétórás koncerten magyar nyelven hangzanak el többek között John Lennon, Irving Berlin, Franz Schubert és mások örökzöld szerzeményei. Szabó Béla elmondta, hogy decemberben Szekeres Tamás Benned szól a dal - 25 év az Omegában című akusztikus gitárkoncertjét és a Cotton Club Singers Abba Jazz című koncertshowját is bemutatják a Nagytemplomban.

A GAG további debreceni ősz-téli koncertjeinek a Kölcsey központ ad helyet - jelezte a központot működtető Főnix rendezvényszervező igazgatója. Dobos Zita azt mondta, az a céljuk, hogy "aki bejön hozzánk, jó élményekkel távozzon, kiszabadulva a hétköznapokból".

Szabó Béla hozzátette: novemberben Peter Sramek és Zorán koncertjét, illetve Rúzsa Magdi szobakoncertjét rendezik meg a Kölcseyben, Hobo Kopaszkutya című koncertjének pedig a debreceni Lovarda ad majd otthont.

Címlapkép: Getty Images