Sokkoló hírt közölt Lázár János: semmi sem lesz a beígért autópályájából

HelloVidék 2024. május 28. 09:33

Úgy tűnik, levették a kormány napirendjéről az M76-os gyorsforgalmi befejezését. Lázár János szerint a legolcsóbb és legjobb út Zalaegerszegről Budapestre Nagykanizsán át vezet.

Azt szeretném, ha a zalaegerszegi polgártársaim megértenék, hogy a leggyorsabb, legolcsóbb és legjobb út Zalaegerszegről Budapestre Nagykanizsán át vezet, én ezt támogatom és ezt tartom elsőként megvalósíthatónak

- nyilatkozta Lázár János közlekedési és beruházási miniszter a múlt héten Nagykanizsán. A kijelentést a Világgazdaság vette észre, mint írták, úgy tűnik, levették a kormány napirendjéről az M76-os gyorsforgalmi befejezését.

Mindez azért meglepő, mert a miniszter fél évvel ezelőtt, tavaly decemberben a zala vármegyei Fenékpusztán harangozta be a 76-os út kétszer két sávos autópályává történő bővítését, azaz Zalaegerszeget az M7-es autópályával összekötő M76-os beruházást. A mostani szavai alapján ezt a tervet vélhetően elvetette a szaktárca.

A hírnek legkevésbé a zalaegerszegiek örülhetnek - írta a VG, ugyanis aki Budapestre tartana, annak 48-50 kilométeres kerülőt jelent Nagykanizsa érintése. Másrészről viszont érthető: a 44 kilométer hosszúságú, a miniszter szerint is minden idők legdrágább közlekedési beruházásának nevezett fejlesztés 400 milliárd forintjukba kerülne a magyar adófizetőknek, amit a mostani állapotában biztosan nem engedhet meg magának az államkassza.

Címlapkép: Getty Images