Elkészült az 52-es új szakasza Kecskeméten: kiderült, mire volt elég a 4 milliárdos költségvetés

MTI 2024. augusztus 9. 21:09

Elkészült az 52-es főút négynyomúsítása Kecskeméten a Mária, Árpád körutak, és a Vízmű utca, Könyves Kálmán körút közötti szakaszon - közölte az Építési és Közlekedési Minisztérium (ÉKM) pénteken az MTI-vel. A tájékoztatás szerint befejeződtek Kecskeméten az 52-es számú főút négynyomúsításának első építési üteméhez tartozó kivitelezési munkák.

A fejlesztés célja a városközpont és az M5 autópálya közötti eljutási idő csökkentése, az útszakaszon tapasztalható torlódások mérséklése, valamint a csomópontok áteresztő képességének növelése és biztonságosabbá tétele volt - írják a közleményben.

A belvárosi környezet kialakítása érdekében a beruházás helyszínén 209 fát, valamint mintegy 17 000 cserjét ültettek. A szükségszerűen kivágott fák pótlása érdekében azonban nemcsak az Izsáki út mentén, hanem az előzőeken felül - a főkertésszel egyeztetetett helyszíneken - a városban további 243 fát ültettek - tették hozzá a közleményben. Felhívták a figyelmet arra, hogy a főpálya kivitelezési munkáinak befejezésével 2024. augusztus 9-én az útszakaszon feloldották a sebességkorlátozást és az előzési tilalmat.

Címlapkép: Getty Images