Életet mentettek Siófokon: hihetetlen, hogy találták meg az elmerült férfit

HelloVidék 2024. augusztus 19. 20:07

A Balatoni Vízirendészet kért vasárnap délelőtt segítséget a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálatától (VMSZ), mert a Siófoki kikötőben elmerült egy férfi a vízben – írja a sonline.hu. Az Alsóörsön állomásozó sürgősségi mentőhajót, a Rupertet riasztották - ekkor a férfi néhány perce már elmerült.

Ezért a VMSZ búvára már a kifutás alatt, a maximális sebességgel haladó mentőhajón felöltözött és összeszerelte a jelölőbójákat, amelyek szükségesek ahhoz, hogy gyorsan megtalálja a nem áttetsző vízben, a meder alján a bajbajutottat. A portál értesülései szerint a VMSZ közleménye alapján a mentőtiszt és mentőápoló szintén menet közben előkészítették az újraélesztéshez szükséges egészségügyi felszerelést, hogy ne veszítsenek egyetlen másodpercet sem.

Ennek és a mentőhajó ultrahangos keresőjének köszönhetően rendkívül gyorsan megtalálták a bajbajutottat. Sikerült nagyon hamar a felszínre hozni, így megkezdték az újraélesztést a Rupert fedélzetén. Közben az Országos Mentőszolgálat esetkocsija is megérkezett a mólóhoz, és a férfit a partra emelve együtt folytatták az ellátást a szakemberek addig, amíg kórházba szállítható állapotba nem került a férfi.

Címlapkép: Getty Images