Ingázók figyelem: így változik a közlekedés Győr és Veszprém között

HelloVidék 2024. szeptember 30. 13:01

A Győr-Veszprém vonalon a nyár elején kezdődött, eredetileg október 6-ig tartó pályafelújítás miatt változott a közlekedési rend, Zirc és Veszprém között pótlóbuszok közlekednek.

A völgyhidak felújításánál a munkák egyes fázisait hátráltatta a nyári tartós hőség, valamint a második hídszerkezet beemelésekor az esős, szeles időjárás. Ennek következtében – az eredetileg október 6-ig tervezett vágányzár – mintegy három nappal hosszabb ideig tart.

Október 10-én hajnalig a szakemberek befejezik a hidak környezetében a vágányépítést és a kapcsolódó utómunkákat – közölte a MÁVINFORM.

Mivel október 7-től 9-ig Győrszabadhegynél is pályakarbantartást végeznek, ezért a Győr-Veszprém vonal teljes szakaszán buszok helyettesítik a vonatokat. Néhány hajnali vonat helyett 10-én is buszok szállítják az utasokat. Ezzel egy időben a Győr—Celldömölk vonal Győr és Győrszabadhegy közötti szakaszán is pótlóbuszok járnak majd - írja a Kisalföld.

Győr-Veszprém vonal

A Győr-Veszprém vonalon október 6-ig pályafelújítás miatt változott a közlekedési rend, a vonatok menetrendjéhez igazodva Zirc és Veszprém között pótlóbuszok közlekednek. A vágányzári munkálatok meghosszabbítása miatt október 7-től 10-én kora reggelig a teljes vonalon, Győr és Veszprém között közlekednek pótlóbuszok.

Pótlóbuszok közlekedési rendje

A közút vonalvezetése miatt többféle útvonalon biztosítjuk az eljutást a pótlóbuszokkal az egyes településekre:

Győr és Veszprm között gyorsjáratú pótlóbuszok közlekednek, amelyek nem érintik Győr-Gyárváros, Tarjánpuszta, Győrasszonyfa, és Veszprémvarsány állomásokat, megállóhelyeket. Ezeket a Győr—Bakonyszentlászló viszonylatban közlekedő pótlóbuszok érintik, amelyek Győrből korábban indulnak, oda pedig később érkeznek, így Bakonyszentlászló állomáson biztosítható a csatlakozás Veszprém irányába, illetve irányából.

A közúthálózat vonalvezetése miatt Vinye megállóhelyet a Győr és Veszprém közötti gyorsjáratú pótlóbuszok szintén nem érintik. Vinye és Bakonyszentlászló között külön pótlójáratok közlekednek, melyekhez bakonyszentlászlói átszállással biztosítják a csatlakozást Győr és Veszprém felé. Október 10-én kora reggelig még pótlóbuszok közlekednek a (39549, 39569 és 39519-es számú) vonatok.

Címlapkép: Getty Images