Bakancslistás hazai túratippek: 4+1 lenyűgöző úticél, amit kár lenne idén ősszel kihagyni + Videó

Pais-Horváth Szilvia 2024. október 20. 14:12

Ha engem kérdeztek így október közepén, ha épp nem esik, nincs is jobb kikapcsolódás egy hétvégi túránál, egy hegyes-völgyes kirándulásnál, ahol a sárguló őszi erdő ezernyi színében, és a megannyi avarban megbújó gombában is gyönyörködhetünk. Összeállításunkban igyekeztünk remek őszi túracélpontokat hozni az ország egészen különböző szegleteiből...

Itt az ideje, hogy felkapd a bakancsot, és felfedezd Magyarország rejtett kincseit! Egy friss TikTok videó remek inspirációt is ad néhány különleges őszi úticélhoz, amelyeket érdemes felkeresni. Íme:

1. Gyadai tanösvény

A Börzsöny szívében található Gyadai tanösvény látványos természeti kincsekkel várja a túrázókat. Az útvonal családbarát, különösen kedvelt a gyerekek körében, akik a függőhidat is kipróbálhatják. Az ösvényen járva számos információs tábla segít megismerni a környék élővilágát és geológiáját.

2. Széchenyi-hegyi kisvasút

Budapest egyik rejtett gyöngyszeme, a Széchenyi-hegyi kisvasút, festői tájakon keresztül közlekedik. A gyermekvasúton utazva a budai hegyek csodás őszi színekben pompázó erdeit csodálhatjuk meg.

3. Füzér vára

Füzér vára az egyik legszebb fekvésű középkori várunk. A Zempléni-hegységben magasodó vár impozáns kilátást kínál a környező vidékre. A vár történelmi kiállításokkal és interaktív bemutatókkal is várja a látogatókat.

4. Szent György-hegyi bazaltorgonák

A Badacsony közelében található Szent György-hegy különleges bazaltorgonái egyedülálló látványt nyújtanak. A hegy vulkanikus eredetű, és a megkövesedett lávafolyamok lenyűgöző oszlopos formákat hoztak létre, melyeket túra közben fedezhetünk fel.

5. Hubertlaki-tó

A Bakonyban megbúvó Hubertlaki-tó különlegessége a „bakonyi Gyilkos-tó” névvel is illetett hangulata. A festői tó környékét fenyvesek övezik, és ideális úti cél azoknak, akik csendes kirándulásra vágynak a természetben.

@hovamenjunk Magyar úti célok, ahova mindenképp elkell menned idén ősszel. #hovamenjunk #magyarorszag #ősz #nekedbe #nekedbelegyen #kirándulás ♬ We Don't Talk Anymore - Instrumental - Isaac Moore

Neked van még tipped, mivel egészítenéd ki a sort?

Addig is, érdemes rákattintani a HelloVidék korábbi túraajánlóira is, hátha találsz egy-két ötletet a családi kiránduláshoz:

  • Fedezd fel az őszi Bakony rejtett titkait: 5+1 elbűvölő túrahelyszín az igazi kalandoroknak - A cikket ITT találod!
  • Vadregényes tájak várnak a vidéki Magyarországon: íme 5+1 tanösvény, amit idén ősszel látnod kell - A cikket ITT találod!
  • Tömegeket vonzanak ezek a helyek: 5+1 vidéki kisvasút, amit vétek lenne kihagyni A cikket ITT találod!

Címlapkép: Getty Images