Durva vadbaleset történt Szombathelynél: mázsás vaddisznó ugrott az autó elé

HelloVidék 2024. október 21. 13:25

Személyi sérülés nélküli vadbaleset történt szombaton este a 86-os főúton, Szombathely Petőfi-telep közelében. Körmend irányába tartott egy Fiat személyautó, amikor a menetirány szerinti jobb oldali árokból egy vaddisznó szaladt az autó elé – írta meg a nyugat.hu.

A lap információi szerint a gépkocsit vezető középkorú asszonynak nem volt esélye elkerülni az ütközést. A nő a vaddisznó elütése után arra koncentrált, hogy a Fiat a sávjában maradjon és biztonságosan meg tudjon állni. A becslések alapján egy mázsa feletti súlyú vaddisznó az autó menetiránya szerinti bal oldalon repült a szántóföldre és kimúlt. A tetemét az illetékes vadásztársaság szállította el.

Kisgyerek is ült az autóban, nagyon megijedtem, amikor a vad kiszaladt az útra és ütköztünk. Igazságtalannak tartom, hogy nekem fizetnem kell a kötelező biztosítást, betartom a KRESZ-t, de ilyen esetekben magamra maradok a kárommal. A rendőrség kiérkezéséig attól is féltünk, hogy valami belehajt az elakadásjelzővel álló autónkba, sokan lassítás nélkül száguldottak el mellettünk

- árulta el a portálnak az összetört elejű Fiat vezetője. A helyszíni szemle ideje alatt egy sávon haladhatott a forgalom az érintett szakaszon, ettől torlódás alakult ki.

Címlapkép: Getty Images