Kiadták a figyelmeztetést a rendőrök: komoly gondok vannak az új Sió-zsilipnél

HelloVidék   
  Megosztom
Kiadták a figyelmeztetést a rendőrök: komoly gondok vannak az új Sió-zsilipnél

Mint kiderült, az impozáns és turistacsalogató új siófoki zsilipet a vízirendőrség átnézte biztonsági szempontból, és több hiányoságot észlelt, így például nincs megfelelő korlátrendszer, figyelmeztető tábla és mentőeszköz - vette észre az Infostart, a Hírbalaton beszámolójában.

A hatóságilag kijelölt siófoki fürdőhelyeken belül egyetlen vízbefulladás sem történt tavaly – közölte Horváth László ezredes, a balatoni vízirendészet vezetője. A polgármester felvetésére az impozáns és turistacsalogató új zsilipet a vízirendőrség átnézte biztonsági szempontból, és

A vízirendőrök jelzéseit a vízügy nem fogadta el, pedig állampolgári bejelentések is érkeztek. Mindenesetre a meder felőli részre, ami még a vízirendészet illetékességi területe, kihelyeztek mentőeszközöket.

A Hírbalaton beszámolójából kiderült, hogy Siófokon a regisztrált bűncselekmények száma tavaly a 2022. évihez viszonyítva 5,6 százalékkal csökkent: 826-ról 780-ra – derül ki a városi rendőrkapitány beszámolójából, amit egyhangúlag fogadott el a képviselő-testület.

A városban súlyos, kirívó bűncselekmény 2023-ban nem történt, az online térben elkövetett bűnesetek száma viszont Siófokon is emelkedik. A bűnügyi és közlekedési helyzetet javítja, hogy már 290 egységből álló városi kamerarendszer napi segítséget ad a felderítésben és megelőzésben, továbbá a bíróságok is perdöntő bizonyítéknak tekintik a felvételeket. A rendőrség a rendszer bővítését szorgalmazza, például azokon a területeken, ahol új turista-szálláshelyek létesültek az utóbbi időben – írja a hirbalaton.hu.

Lengyel Róbert polgármester bejelentette: zajlanak a tárgyalások a város és a rendőrség között arról, hogy – egy sok évvel ezelőtt már bevált gyakorlatot újraélesztve – a nyári szezonban a délutáni, esti, vagy akár az éjszakai órákban állandóan legyen jelen egy gyalogos rendőrjárőr páros a belvárosban a város finanszírozása révén, többek között a városközpont padjait elfoglaló hajléktalanok megrendszabályozása érdekében.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

infostart

rendőrség

beszámoló

siófok