Gigafogás: drogterjesztőket kapcsolt le a rendőrség, Nógrádban terítették az árut

MTI   
  Megosztom
Gigafogás: drogterjesztőket kapcsolt le a rendőrség, Nógrádban terítették az árut

Három, egymástól független drogterjesztő hálózatot számoltak fel a rendőrök Nógrád vármegyében, négy embert őrizetbe vettek.

Április 30-án Mátraverebélyen intézkedtek egy 47 éves férfi és 41 éves élettársa lakhelyén, akik a megalapozott gyanú szerint évek óta bűnszövetségben árusítottak kábítószert helyieknek, és a környező településen élőknek.

A kutatás során a fogyasztáshoz és az árusításhoz használt eszközökön és tárgyakon túl bruttó 21,69 gramm, alufóliába csomagolt, fehér port foglaltak le. A gyorsteszt kábítószernek minősülő ketamin jelenlétét valószínűsítette, így a férfit és élettársát előállították.

Az akciósorozatban egy másik hálózat felderítése érdekében május 2-án hajnalban további hat helyszínen hajtottak végre kutatásokat, amelyek során egy 37 éves férfit és egy 53 éves nőt állítottak elő.

Négy helyszínen összesen közel egy kilogramm MDMA extasy hatóanyagú amfetaminszármazékot, közte 528 darab tabletta formájú kábítószert foglaltak le. Emellett egy bátonyterenyei lakóházban a rendőrök engedély nélkül tartott lőfegyvert és összesen 81 - különböző kaliberű - lőszert, egy pásztói házban további 25 darab, vadászfegyverhez tartozó, illegálisan birtokolt lőszert is találtak.

A tari férfit kábítószer-kereskedelem bűntett, a bátonyterenyei nőt kábítószer-kereskedelem bűntett és lőfegyverrel vagy lőszerrel visszaélés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki a nyomozók, és őrizetbe vételükről határoztak. Náluk pénzt, érméket, ékszereket, értékes gyűjteményt, nagy értékű tévét foglaltak le.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

életmód

nógrád megye

bűncselekmény

drog