Itt a bejelentés: újabb változás jöhet a kutakon

Pénzcentrum   
  Megosztom
Itt a bejelentés: újabb változás jöhet a kutakon

Hamarosan ismét változásokra lehet majd számítani a hazai töltőállomásokon, mivel a kormány azt tervezi, hogy a szomszédos országokéhoz méri majd a hazai benzinárakat.

Orbán Viktor a péntek reggeli, Kossuth Rádiónak adott interjújában elmondta, hogy ők régiós árakat szerettek volna, de ebben benne voltak a lengyel, a cseh árak is, ezt pedig nem tartotta helyesnek a szakma - írja a Pénzcentrum.

Mint Orbán elmondta: szerinte a kereskedőkkel szemben jogos elvárás, hogy tartsák a régiós árakat. A miniszterelnök korábban arra kérte Nagy Márton minisztert, hogy próbáljon egyeztetni, nem szkanderrel akartak árcsökkenést elérni, az árstop újbóli bevezetése csak az utolsó lehetőség lett volna.

Most az fog történni, hogy a szomszédos országok áraihoz igazítják majd az üzemanyagok itthoni árait - mondta el a rádióban. "Eszerint fogjuk, de be fogjuk tartatni azt a kérést, hogy a szomszédos országok átlagáránál ne legyen magasabb az ár" - tette hozzá. Azt is elmondta: a kormány jobban szeretné, ha mindez megegyezés után történne, és nem erővel kellene fellépni a szektorral szemben.

Orbán arra is kitért röviden, hogy "nem véletlenül" jön a kínai elnök a jövő héten Magyarországra, de erről nem árult el több részletet. Azt azonban leszögezte, hogy a keleti kapcsolataink ismét komolyabban éledeznek.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

gazdaság

orbán viktor

benzin

ár