Csak óvatosan a fenyőrügy gyűjtögetéssel: könnyen mérgezés lehet a vége, mutatjuk, mire figyelj

HelloVidék   
  Megosztom
Csak óvatosan a fenyőrügy gyűjtögetéssel: könnyen mérgezés lehet a vége, mutatjuk, mire figyelj

Egyre többen adják fejüket gyűjtögetésre. Erdőkön, mezőkön rengetegen szednek medvehagymát, akácot, bodzát, viszont kevesen tudják, hogy a fenyőrügy is igazi csodaszer lehet a kamránkban. A tavaszi, zsenge hajtásokból és rügyekből készített szirup magas vitamintartalma miatt immunerősítő, elkészítése pedig igen egyszerű. De mire érdemes még figyelni, hogy ne érjen minket mérgezés? Hogyan készül a tökéletes fenyőrügy szirup? Ennek jártunk most utána.

Gyógyászati célra több féle fenyő is felhasználható, mint például a jegenyefenyő, a vörösfenyő, a törpefenyő, az ezüstfenyő és a lucfenyő. Ez utóbbinak rendkívül erős gyógyító hatása van, mivel sok terpentint tartalmaz, ami a legerősebb természetes oldószer: minden lerakódást felold a légutakban.

Sokan használják a fenyőrügyből készített szirupot megfázás esetén, mivel ez egyrészt természetes anyag, másrészt pedig gyorsan kikúrálható vele sokféle légúti megbetegedés. A fenyőrügyben lévő anyagok nyákoldó hatásúak, így nem véletlen, hogy első sorban szirupot készítenek belőle, ami rendkívül jól alkalmazható természetes köptetőként és biztos gyógyírt jelent a megfázásra és a köhögésre, de a listának itt még koránt sincs vége: hiszen gyógyítja a megfázást, köhögést, torokfájást, más légúti problémákat és a hörghurutot. Oldata enyhíti a reumás betegek panaszait. Illóolaja fertőtlenítő, nyákoldó, köptető, erősítő, élénkítő és gyulladáscsökkentő. Fogyasztása általános erősítőszerként is hatásos.

Mielőtt rohannánk begyűjteni a friss hajtásokat ezt tudnunk kell:

Ahogy azt korábbi cikkünkben írtuk, tisztázzuk a legelején: friss fenyőrügyet jellemzően április elejétől május végéig érdemes szüretelni. Fontos továbbá azt is megjegyezni, hogy

A lucfenyő és az erdei fenyő, a jegenyefenyő, a vörösfenyő, az ezüstfenyő hajtásait azonban biztonsággal fogyaszthatóak.

És most nézzük meg, hogy készül a legfinomabb fenyőrügy szörp

Többféle módon is felhasználhatjuk a fenyőrügyet. Most három módszert mutatunk, mely segítségével könnyen készíthetünk belőle szirupot. Ezt akár teákhoz, de szörpként is felhasználhatjuk.

@greens_of_daisy #fenyőrügy #fenyőrügyszirup #fenyő #szirup #recept #népigyógymódok #természetesgyógymód #természetes #gyűjtögetés ♬ Rock and Roll Session - Canal Records JP

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

fenyőrügy

fenyőrügyszörp

fenyőrügy szörp

fenyőrügy gyűjtés

fenyőrügy veszélye

fenyőrügy egészséges

fenyőrügy jótékony hatása