Elkezdődött a roham a karácsonyi halászléért. Szeged legnagyobb halászcsárdájában csütörtökön már vitték karácsonyra az ünnep népszerű ételét, amelyből idén itt 5100 forint egy adag - számol be róla a Délmagyar.
Ahogy a Délmagyar írja, Szeged legnagyobb halászcsárdájában már megkezdődött a roham a karácsonyi halászléért:
A rendeléseket látva kijelenthetjük, hogy a halászlé népszerűsége továbbra is töretlen. A költségeink magasak, de utolértük magunkat, jó évet zárunk
– összegezte 2023-at Frank Sándor, mesterszakács, csárdagazda, aki azt is elárulta, hogy több kamionnyi műanyag dobozzal készülnek a karácsonyi rohamra a Fehértói halászcsárdában.
Nem csak a halászlé népszerű nálunk, az csak egy része a munkánknak. A töltött káposzta, malacsült, halas és sültes vegyestálak is népszerűek karácsonykor
– tette hozzá.
Akinek hűtött, fagyasztott halászlé kell, azzal is állnak rendelkezésére. Mint Frank Sándor mondta, aki pedig igazán ügyes, az alaplevet vesz és otthon belefőzi a halat. Aki a Fehértói halászcsárdából vinne halászlevet, adagonként 5100 forinttal készüljön. A csárdagazda tudja, hogy ez nem kevés, de ilyenkor a legtöbben úgy vannak vele, hogy egy évben egyszer kibírják.
Az Algyői halászcsárdában, ahol már nem vesznek fel több rendelést karácsonyra, 4200 a ponty, 4700 a vegyes és 4900 a harcsa halászlé. Ugyanez a Kiskőrössyben 4400, 4500 és 4600 forint.
Címlapkép: Getty Images