Tej
Szinte mindenki elköveti azt a hibát, hogy a tejet a hűtőszekrény ajtajában tartja, hiszen így a legkényelmesebb. Minden alkalommal, amikor kinyitjuk a hűtő ajtaját, a szobában lévő hőmérséklet kicsit felmelegíti a tejet, ami ezáltal hamarabb megromlik. Amennyiben nem iszunk minden nap tejet, érdemes a hűtőszekrény egyik polcára tennünk az ajtón lévő tároló helyett.
Nyers hús
A nyers húst sokszor csak betesszük a hűtő valamelyik polcára, pedig ez nem feltétlen jó megoldás. A nyers hús csomagolása, vagy a nejlonzacskó, amiben a piacon adják ereszthet, ilyenkor a húslé kifolyik és megrohaszthatja a mellette tárolt élelmiszereket, épp ezért a húst célszerűbb a csomagolásával együtt egy tálba, vagy tányérra tennünk, és úgy betenni a hűtőbe. A legkönnyebb takaríthatóság miatt érdemes a hűtőszekrény alsó polcán tárolnunk a húst, ha mégis kifolyna csomagolásából a húslé.
Gyümölcsök és zöldségek
A legtöbben egy helyre szeretik tenni a gyümölcsöket és a zöldségeket, ez a hely általában a hűtőszekrény alsó tárolója, vagy egy tál. Egyik megoldás sem jó, mivel sok gyümölcs és zöldség bocsát ki, vagy lép reakcióba az etilén gázzal, ez pedig gyors romláshoz vezet. A legcélszerűbb, ha a gyümölcsöket és a zöldségeket fajtánként külön tároljuk.
Dió
A legtöbben a diót automatikusan nejlonzacskóba teszik, és a kamrában tárolják, pedig a diót a legjobb hűtőben tartani, mivel hidegben a dió sokkal tovább friss marad.
Avokádó
Sokan hűtőszekrényben tartják az avokádót, hogy lelassítsák az érési folyamatot, ez a módszer tényleg működik, az egyetlen hátránya az, hogy az avokádó túl kemény lesz tőle. Amennyiben tökéletesen krémes avokádót szeretnénk, jobb, ha a konyhapulton, vagy egy szekrényben tároljuk szobahőmérsékleten egészen addig, míg az avokádó felülete kissé puhává nem válik.
Saláta
Nem mindegy, hogy hogyan tároljuk a salátát. Ha túl sokáig vizes marad, mint mikor a bolti nejlon zacskóban hagyjuk, a salátalevelek gyorsan puhává és nyálkássá válnak. Annak, hogy minél tovább frissen és ropogósan tartsuk a salátát, a legjobb módja az, ha perforált zsákocskában, vagy tárolóban tartjuk. Ha tud szellőzni a saláta, akkor szabadon el tud párologni a felesleges víz, és a levelek szárazak maradnak.
Hagyma
Ahelyett, hogy a hagymát a konyhai polcon, vagy a hűtőszekrényben tárolnánk, inkább tegyük hálós zsákba egy hűvös és száraz helyre, például a kamrába. A hálós zacskóban, esetleg ládában a hagyma jól tud szellőzni, és így nem romlik meg. Amennyiben a hagymát már felvágtuk, tartsuk a felhasználásig a hűtőszekrényben.
Burgonya
A burgonyát a legjobb a kamrában tartani, és véletlenül sem a hűtőszekrényben, mivel szobahőmérsékleten a krumli tovább eláll. Érdemes jól szellőző ládába, vagy kosárba tenni a burgonyát, hogy a felesleges nedvesség távozni tudjon belőle. A krumplit zárjuk el a napfénytől, így kiküszöbölhetjük a kicsírázását.
Fűszernövények
A fűszernövényeket semmiképp se tároljuk hűtőszekrényben és nejlonzacskóban, mert úgy veszítenek az ízükből. A legcélszerűbb száraz helyen, szobahőmérsékleten tartani fűszernövényeinket, ízüket tovább megőrzik, ha papírtörlő kendőkbe csomagolva tesszük őket műanyag zacskóba.
Via: Family Handyman