Vajon ki nyeri idén a Magyarország étele díjat? Mutatjuk a döntősök fantázianeveit

MTI 2019. február 18. 19:00
Az Étrend Magyar Konyhafőnökök Egyesülete második alkalommal hirdette meg, a Felcsúti Letenyey Lajos Gimnázium Szakgimnázium és Szakközépiskola és NÉBIH szakmai partnerségével a Magyarország étele elnevezésű meleg konyhai szakácsversenyét. A verseny Fővédnöke Dr. Rétvári Bence az EMMI Miniszterhelyettese.

A verseny rendezői olyan innovatív, de populáris ételek nevezését várták, mely alkalmas lehet arra, hogy "Magyarország étele 2019" címet elnyerje. Fontos szempont még, hogy a tradícióra, a hazai alapanyagok megjelenésére hangsúly kerüljön.

A versenybe az ország minden tájáról érkeztek nevezések, melyekben megtalálható a verseny során kötelezően használandó két alapanyag, a Naszálytej Zrt. Zöldfarm BIO tejföl és a darálthús.

Ha magyar alapanyagokból, magyar szaktudásra épülő és a magyar szürkeállomány által megalkotott receptúrákat alkotunk, akkor azzal megtaláljuk a helyünket a világ gasztronómiájának palettáján. Sőt, mindaz a gasztrokultúránk fejlesztésén felül turisztikai vonzerővé is válhat.

- mondta el Asztalos István az egyesület elnöke.

A döntőbe jutott ételek fantázianevei:

A hegy ajándéka!

Apukám Kedvence

Csabai ízekbe zárt őz

Délibáb

Etyeki daráltas

Fejedelmi Szivar

Hajdú-Bihari Röfögő

HaPoTuPi

Hoppácska

Nagymamám mondta

Örökség Trilógia 2019

Tüskevár

A verseny márciusban a döntővel folytatódik, ahol eldől, hogy melyik pályamű lesz "Magyarország étele 2019"cím birtokosa.

A versenyről bővebb információ itt található.