A verseny rendezői olyan innovatív, de populáris ételek nevezését várták, mely alkalmas lehet arra, hogy "Magyarország étele 2019" címet elnyerje. Fontos szempont még, hogy a tradícióra, a hazai alapanyagok megjelenésére hangsúly kerüljön.
A versenybe az ország minden tájáról érkeztek nevezések, melyekben megtalálható a verseny során kötelezően használandó két alapanyag, a Naszálytej Zrt. Zöldfarm BIO tejföl és a darálthús.
Ha magyar alapanyagokból, magyar szaktudásra épülő és a magyar szürkeállomány által megalkotott receptúrákat alkotunk, akkor azzal megtaláljuk a helyünket a világ gasztronómiájának palettáján. Sőt, mindaz a gasztrokultúránk fejlesztésén felül turisztikai vonzerővé is válhat.
- mondta el Asztalos István az egyesület elnöke.
A döntőbe jutott ételek fantázianevei:
A hegy ajándéka!
Apukám Kedvence
Csabai ízekbe zárt őz
Délibáb
Etyeki daráltas
Fejedelmi Szivar
Hajdú-Bihari Röfögő
HaPoTuPi
Hoppácska
Nagymamám mondta
Örökség Trilógia 2019
Tüskevár
A verseny márciusban a döntővel folytatódik, ahol eldől, hogy melyik pályamű lesz "Magyarország étele 2019"cím birtokosa.
A versenyről bővebb információ itt található.