Zsákszám szedheted a magyar erdők gigantikus gombáját: az íze semmi máshoz nem fogható
Kilószámra terem ez a méretes gomba a magyar erdőkben: bárki szedheti, nehéz összekeverni bármilyen mérges gombával – máris mutatjuk, mi mindent főzhetsz belőle!
Kilószámra terem ez a méretes gomba a magyar erdőkben: bárki szedheti, nehéz összekeverni bármilyen mérges gombával – máris mutatjuk, mi mindent főzhetsz belőle!
Tudod, hol van az Ormánság, netalántán már jártál is ott? Járjunk utána, mi mindent érdemes tudni erről a magyar kistájról, és hogy milyen ételeket készítenek a térségben!
A váci Édes Vonal cukrászda cukrásza, Kovács Alfréd Mákvirág nevű, mákos-feketeribizlis-feketeszezámos kreációja nyerte el idén a Magyarország tortája címet.
Most érik pontosan, bár vidéken is egyre kevesebb terem belőle! Pedig régen minden falusi portán, a tyúkudvar közelében is állt egy szeder- vagy eperfa, nem véletlenül!
Több mint százötven éves múltra tekint vissza, az ételek hozzávalóit a környékbeli termelőktől szerezi be. Ezúttal az autentikus, igazi csárdahangulatot ígérő Fülemüle Csárdát teszteltük.
Az Év kiváló magyar méze a gyékényesi Pálfy-Oszkó Méhészet nyári virágméze lett a XIV. Gyulai Méz- és Mézeskalács Fesztiválon. Az idei díjátadón kiosztottak egy innovatív különdíjat is.
Manapság nagy divatja van a különböző házi készítésű italoknak, ételeknek, tárgyaknak. Ez alól a sör sem kivétel ugyanis a handmade söröknek igencsak nagy kultúrája van külföldön, de itthon is egyre többen foglalkoznak házi sörfőzéssel.
Egy új tanulmány szerint jelentősen befolyásolhatja a sörök ízét, és minőségét is a globális felmelegedés. A legújabb kutatások szerint az italok keserű ízéért felelős európai komlók helyzete egyre romlik.
Október 19-22. között 26. alkalommal rendezik meg a Csabai Kolbászfesztivált a CsabaParkban, ahol fellép többek közt a Halott Pénz, Dzsúdló, Rúzsa Magdi és még sokan mások.
A történelmi Zichy arisztokrata család a pezsgők világában is fontos szerepet tölt be. Ezúttal a nemzetközi Winelovers Borversenyen kapott aranyérmet Zichy Anna brut nature pezsgőjük, míg az extra dry frizzante bronzérmet szerzett.
Ezt a nagyon egyszerű, mégis egészséges fogást akár fillérekből is összedobhatjuk, ráadásul évszaktól függetlenül bármikor elkészíthetjük.
Meglepően hangozhat, de ez a hétköznapi zöldség, remek alapanyaga lehet nemcsak a lecsónak, hanem a sütiknek is: nem hagyja ugyanis kiszáradnia tésztát! Nem érződik az íze, egyszóval próbáljátok csak ki!
Gasztronómiai időutazás keretében főzött meg egy-egy menüsort Petőfi édesanyjának konyhájában a Magyarország étele verseny 2023-as két aranyérmese, Balog Martin és Pető Mátyás.
Megéri-e ennyit küszködni?! Tette fel magának is kérdést a ma 56 éves Borbás Marcsi, aki őszintén vallott érzéseiről, nőiességről és a vidéki életről. Legújabb videójában pedig megmutatta áprilisi virágoskertjét.
A karácsonyi vacsora elmaradhatatlan kelléke a halászlé, ám sokszor előfordul, hogy a karácsonyi bevásárlás, és készülődés miatt már nem jut elég időnk arra, hogy otthon passzírozgassuk. Egy kis utánajárással azonban rengeteg időt spórolhatunk.
December elejétől bárki megkóstolhatja a Veszprémi Érseki Pincészet prémium borcsaládjának első tételét, az 1277 Rajnai Rizlinget. A pincészet borai közül több, komoly szakmai elismerést kapott az elmúlt hónapokban.
Az Európai Bizottság nemrég újabb magyar terméket helyezett uniós oltalom alá, most a kiváló minőségű Lajta sajt kapott rangos elismerést. Ezzel 86-ra emelkedett az uniós oltalom alatt álló magyar földrajzi árujelzők száma.
A Mellrákinfó Egyesület minden évben, egy különleges gasztronómiai kezdeményezéssel kívánja felhívni a figyelmet a megelőzés fontosságára. Ehhez a kezdeményezéshez csatlakozott a miskolctapolcai Michelin-ajánlott Avalon Ristorante is.
Sokak számára bizonyára felfoghatatlan lehet az, hogy egy kiló húsért 100 ezer forintot kifizessen - pedig van, aminek bizony ennyi az ára. Egy top minőségű wagyu kilója ugyanis valóban megütheti ezt az összeget.
Mi a gond – ha egyáltalán van gond – az ország tortája koncepcióval? Szűcs Árpád, a Four Seasons Hotel Gresham Palace executive pastry séfje most elmondta a véleményét.