Ha egy igazán egyszerű, olcsó, laktató reggelire vagy uzsonnára vágysz, itt a tojáskrém recept! Ennek az egyszerű ételnek az az előnye, hogy mindössze pár perc alatt elkészítheted és gyakorlatilag bármit felhasználhatsz hozzá a hűtődből. Tojáskrém készítése esetén nem kell szabályokat követnünk: létrehozhatunk húsimádó, vagy akár vegetáriánus harapnivalókat, vendégváró fogásokat.
A tojáskrém készítése
Négy fő esetén használjunk 10 db keményre főtt tojást, amit akár villával, akár robotgéppel összetörhetünk és a megfelelő mennyiségű vajjal elkeverve kenhető állagúra dolgozhatunk. A tojaskrem készítésekor a hozzávalóktól függ, hogy milyen eszközt használjunk: a keményebb alapanyagokat (hagyma, kolbász stb.) robotgéppel aprítsuk, vagy késsel szeleteljük egészen kis darabokra, ettől lesz igazán jó a tojáskrém recept eredménye. A tojáskrém készítése során a vaj, tejföl, majonéz, mustár mennyiségén nyugodtan változtathatunk, ha darabosabb vagy krémesebb tojáskrémre vágyunk.
Alap tojáskrém hagymával
- 10 db keménytojás
- 10 dkg vaj
- 1 fej vöröshagyma
- 1 csokor friss petrezselyemzöld
- 2 ek mustár
- 4 ek majonéz
- só
- bors
Húsimádó tojáskrém recept
- 10 db keménytojás
- 10 dkg vaj
- 5 dkg sonka
- 5 dkg kolbász
- 1 fej lilahagyma
- 1 pohár tejföl
- 2 ek mustár
- 1 mk csípős paprikapor
- só
- bors
Medvehagymás-túrós tojáskrém
- 10 db keménytojás
- 10 dkg vaj
- 1 csokor medvehagyma
- 30 dkg túró
- 1 pohár tejföl
- só
- bors
Tonhalas tojáskrém recept
- 10 db keménytojás
- 10 dkg vaj
- 2 db tonhalkonzerv (2x80g)
- 2 db újhagyma
- 4 ek majonéz
- 1 ek citromlé
- só
- bors
Címlapkép: Getty Images