Ezzel az ősi magyar édességgel nem foghatsz mellé: filléres, gyors, utánozhatatlan!
Neked melyik a kedvenc hagyományos magyar süteményed, vagy éppen édes főételed? Kóstoltad már az igazi magyaros béleseket? Máris mutatjuk, hogyan készülnek!
Neked melyik a kedvenc hagyományos magyar süteményed, vagy éppen édes főételed? Kóstoltad már az igazi magyaros béleseket? Máris mutatjuk, hogyan készülnek!
Léteznek olyan magyaros klasszikusok, amelyek a maguk egyszerűségében tökéletesek: közéjük tartozik a friss házi tepertőből készített tepertőkrém is, jó sok hagymával!
Hallottál már a csángókról? Tudod, kik ők, hol élnek és milyen hagyományokat őriznek? Máris eláruljuk, sőt, azt is megtudhatod, milyen ínycsiklandó ételeket készítenek!
A szilvásgombóc egyike azoknak a kötelező nyári fogásoknak, amelyeket minden évben érdemes elkészítenünk, amíg csak tart a magyar szilva szezonja.
A legedzettebb magyar csípős paprikafogyasztó szeme sem marad szárazon, ha ezt a házi szószt megkóstolja: méregerős, de annál finomabb, és garantáltan függőséget okoz!
Rengetegen ültetik kertjükben ezt a különleges gyümölcsöt: nem véletlenül, hiszen szuperegészséges, ráadásul a boltban méregdrága! Így készíthetünk belőle szörpöt, dzsemet!
Kinek ne jutna néha eszébe a menzák régi, jól bevált klasszikusa, a bácskai rizses hús? Töröld ki ezeket a régi rossz emlékeket, máris mutatjuk, hogyan készítik a profik!
A legízletesebb nyári zöldségek közé tartozik a csillogó, sötétlila héjú padlizsán, amiből kiváló padlizsánkrémet készíthetünk reggelire – sőt, még télire is elrakhatjuk!
Dübörög a sárgabarack szezonja: a magyarok kedvenc lekváralapanyaga ilyenkor a legolcsóbb, itt az idő ízletes lekvárt, szörpöt, ivólevet, szörpöt készíteni belőle!
A magyar erdők aranyaként is emlegetik a sárga rókagombát, amit nem csak gyűjtögetni nagy élmény. Mutatjuk, hogyan készíts belőle villantós sertésszűz-Wellingtont!
Ma már alig fordítunk figyelmet a magyarok egykori kedvenc gyümölcsére, pedig megéri a szezonjában bőségesen bevásárolni belőle, hiszen egészséges, filléres alapanyag.
Magyarország a toplistás országok közé tartozik bizonyos krónikus betegségek gyakorisága terén – azonban még nem késő megelőzni, sőt, akár visszafordítani a problémát!
Kedvenc nyári/őszi gombánkat október végéig szedhetjük, éppen ezért, ha még nem éltünk a lehetőséggel, irány az erdő! Vigyázat: ilyenkor ingyen terem, ám a boltokban méregdrága!
Ez a két ízletes, paprikás- paradicsomos-hagymás étel ősszel készül, a betakarítás végén, és remekül tartósítható. Most eláruljuk a mindkét hagyományos receptet, de azt is, hogyan spájzolhatsz be belőlük télire.
Izgalmas titkok derültek ki a magyarok kedvenc nyári tökféléjéről: ezt a könnyű finomságot bármilyen diétába beilleszthetjük, sőt, fogyókúrázhatunk is a rendszeres fogyasztásával!
A receptek csak a 2025. január 1. után lesznek nyilvánosak.
Mi mindenre használhatjuk a mákot, miért egészséges rendszeresen fogyasztani és hogyan készíthetünk belőle mennyei mákos guba tortát?
Túlzás nélkül nevezhetjük a magyarok kedvenc desszertjének a túró rudit, azonban sokan nem is sejtik, honnan származik – íme az igazság a retro édességről!
Egyre nagyobb figyelmet kapnak ezek a feldolgozott élelmiszerek az egészségügyben: bizonyítottan lerövidíti az élettartamunkat, ha állandóan ezeket esszük!
Unod már a klasszikus tojásos lecsót kenyérrel? Íme, három alternatív lecsó recept, amelyekkel fillérekből jóllakathatod az egész családot – ráadásul egészségesek is!