A hagyományos kelkáposzta főzelék egy megosztó étel, ez a kelkáposzta főzelék recept viszont segíthet közelebbről megismerni. A végén rájössz, valójában milyen finom ez a főzelék!
Mi jut eszünkbe először a kelkáposztáról? A kelkáposzta főzelék gyermekkorunk egyik réme volt mind színe, mind állaga miatt, és már a gondolatba is beleborzongtunk, hogy a konyhásnéni a tányérunkba szedi. Felnőttként már máshogy tekintünk rá: a kelkáposzta főzelék egy igazi egészséges, laktató étel, amit sokféle módon elkészíthetünk, szaftos sülthúsok mellett pedig mennyei köret válik belőle.
A kelkáposzta főzelék hozzávalói:
1 fej kelkáposzta
4 krumpli
3 gerezd fokhagyma
2 ek liszt
1 tk pirospaprika
1 tk köménymag
só
bors
olaj
Hagyományos kelkáposzta főzelék recept:
- Az alaposan megmosott, felszeletelt kelkáposztát és felkockázott krumplit főzzük annyi vízben, amennyi pont ellepi. Sózzuk, borsozzuk, adjuk hozzá a köményt és főzzük őket puhára körülbelül 30 perc alatt.
- Készítsünk rántást: hevítsünk olajat, majd tegyük bele a lisztet és pirítsuk aranybarnára, ezután adjuk hozzá a paprikát és a reszelt fokhagymát.
- Öntsük fel vízzel a rántást, majd keverjük a krumplis kelkáposztához, míg be nem sűrűsödik.
- Tálaljuk melegen, sülthúsok mellé
Címlapkép: Getty Images