Feldman Zsolt, a Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat által szervezett pünkösdi eperpiacon hozzátette, több mint 550 profi termelő és több száz kisebb gazdálkodó 700-800 hektáron foglalkozik eperrel Magyarországon. Évente 6000-8000 tonna földiepret termelnek, ennek 90 százalékát belföldön értékesítik.
A pesti Dunaparton rendezett esemény célja, hogy arra bíztassa a fogyasztókat, keressék a közvetlenül a termelőtől származó friss, biztonságos, magyar termékeket és élelmiszereket. A hazai földieper jó minőségű, ízletes
- hangsúlyozta az államtitkár, megjegyezve, hogy a több ezer kilométerről külföldről érkező gyümölcsöt gyakran még zölden szedik le, a szamóca leszedés után viszont már nem termel cukrot, azaz pirosabb még lehet, de ízletesebb nem.
Az Agrárminisztérium kiemelt figyelmet fordít a koronavírus terjedése miatt nehéz helyzetbe került magyar termelők megsegítésére, a kabinet számára fontos, hogy a termelők termékeiket biztonságosan, a lehető leghamarabb értékesíteni tudják
A Pünkösdi Eperpaic célja kettős. Egyrészt segíti a fővárosban élők friss eperhez jutását, másrészt segíti a termelőket, hogy termékeik a lehető leggyorsabban a fogyasztók asztalára kerülhessenek.
Címlapkép: Getty Images