Számos vidéki vendéglátóhely biztosít ünnepi menüt az arra vágyóknak. A legtöbb étterem karácsony estére ki is szállítja a menüt a megrendelőknek. Más éttermekben viszont úgy vállalják a friss meleg ebéd vagy vacsora elkészítését, hogyha autóba pattanunk és elmegyünk érte az étterembe - írta a Vaol, akik annak is utánanéztek, mennyibe kerül Szombathelyen a halászlé.
Mostanában kezdett el elterjedni, hogy az ünnepi menüt nem a nagyi vagy anya készíti, hanem a család közösen kinéz egy tetszőleges menüt és megrendeli azt. De ez a fajta megoldás nem csak a nagycsaládok számára könnyítheti meg az ünnepi időbeosztást, hanem akár az egyedül ünneplő, főzni kevésbé tudók karácsonyát is feldobhatja - írta a Vaol.
A választékban szerepel: többféle halászlé, töltött káposzta, vegyes tálak, hideg- és bőségtálak is, de az igazán ínyencek akár szuvidált marhasteakkel is ünnepelhetik a karácsonyt.
Az árak tekintetében széles skálán mozognak az ennivalók. Egy bőséges rántott harcsafilés, sült kacsacombos, és sok más finomsággal megrakott tálért közel tízezer forintot kell fizetnünk, míg van, ahol egy egyszerű halászlét már 1700 forintért beszerezhetünk.
Ahogy a megyei lap írta, van, ahol a rendelést jóval az ünnep előtt le kell adni, ezért annak, aki ezt az opciót választja nem árt szétnéznie, hogy időben leadhassa rendelését az ünnepi menüért. Persze a népszerű ételfutár applikációk is működni fognak, ezért akár ott is böngészhetünk a választékból.
Címlapkép: Getty Images