Teszten a pécsi Bagolyvár: tényleg a legjobb ételeket kínálja a panoráma mellé?
Autentikus étterem a Mecsek tetején, ahonnan elsőosztályú a kilátás. A HelloVidék ezúttal a pécsi Bagolyvár Éttermet tesztelte.
Autentikus étterem a Mecsek tetején, ahonnan elsőosztályú a kilátás. A HelloVidék ezúttal a pécsi Bagolyvár Éttermet tesztelte.
A nyertes Salt, az úgynevezett nordic stílus legismertebb hazai képviselője, amelynek konyháját a séf, Tóth Szilárd szülőhelye, Északkelet-Magyarország gasztronómiája és a mátészalkai séf egyedi, progresszív látásmódja határozza meg.
Kevesen tudják, hogy a Tisza-tónál nem csak biciklizni, horgászni lehet: gombamód szaporodnak a helyi halsütödék, haléttermek, ezek legújabb fogásait pedig kár lenne kihagyni!
Nincs olyan magyar, aki ne hallott volna már Gundel Károlyról: ha máshonnan nem is, a híres Gundel-palacsintáról vagy a messze földön híres étteremről biztosan eszünkbe jut.
A hazai gasztro-szakértő, Csapody Balázs szerint idén tovább nőhet a vendégek száma, a belföldi turizmus élénkül, a reálbérek emelkedésével pedig várhatóan többet költenek az emberek.
A tulajdonosok eladnák éttermüket a Dombori strandon: íme a videó, ezt kínálják fillérekért a lehetséges vevőknek.
Több mint százötven éves múltra tekint vissza, az ételek hozzávalóit a környékbeli termelőktől szerezi be. Ezúttal az autentikus, igazi csárdahangulatot ígérő Fülemüle Csárdát teszteltük.
A magyarok többsége télen legalább egyszer elmegy étterembe, amit leginkább az ízletes ételek, a barátságos helyszín, az udvarias kiszolgálás és egy különleges fogás tesz emlékezetessé számukra – derül ki egy friss felmérésből.
Megnyitotta kapuit az ORLEN töltőállomás-hálózat Európa-szerte népszerű Stop Cafe kávézóinak első magyarországi tagja. Az M3 autópálya gödöllői szakaszának déli oldalán térhetnek be ide az autósok.
A budai Gléda Vendéglő a Szigligeti vár lábánál nyitott Pop-Up éttermet. A megszokott házias és egyben progresszív ízei most már a Balatonnál is elérhetőek.
Az étterem és dolgozói most kicsit másik oldalukat mutatták meg, méghozzá azt, hogy van bizony humorérzékük is.
A Z generáció szerinte a gasztronómiai élményt úgy szeretné átélni, hogy nem állítanak elő, vagy a lehető legkisebb környezeti lábnyomot állítják ezzel elő.
Nógrád-megye apró falvaiban vagy kivételes fekvésű városaiban igazi gasztrokincsekre bukkanhatunk. Íme néhány tipp, hová érdemes betérni egy finom ebédre a Palócföldön túrázóknak.
Az országban az 57., Zalában a második éttermét nyitotta meg Nagykanizsán a Burger King. Az étteremlánc legújabb, 302 négyzetméteres egységéhez 90 négyzetméteres terasz is tartozik, és autós kiszolgálást is lehetővé tesz.
Július 1-jétől további szigorítás várható az egyszer használatos éttermi csomagolóanyagok piacán: tilos lesz például a műanyagot is tartalmazó poharak forgalomba hozatala.
A vasvári Vindőből mi is nem egyszer rendeltünk menüt, mikor pár hónapig a Vas megyei kisvárosban dolgoztunk. Korrekt, viszonylag olcsó helynek számított Vasváron. Mégis mi történt?
Súlyos és gyógyíthatatlan betegsége miatt bezárja a Völgyhíd Konyha&Rétet Szalai Dezső tulajdonos. Az étterem Facebook oldalán osztotta meg a nehéz szívvel meghozott döntést.
Új menüsorban találkozott a múlt és a jövő gasztronómiája a Tisza-tó és a Hortobágy határán lévő, közel három éve megnyitott tiszafüredi étteremben, ami október elején bezár.
Amikor hosszan kígyózó szőlősorokra és hegyi panorámás teraszra gondolunk, ami a Balatonra néz, akkor valószínűleg a Balaton-felvidék jut eszünkbe és semmiképpen sem a déli part.
Az Audi-Dining Guide TOP 100 Étteremkalauz idén is felkutatta azokat az éttermeket, ahol mennyei, roppanós bundába zárták a húsokat és kiválogatott közülük 10+1 helyet, ahol a legjobb rántott húst készítik az országban!