A gomba a mai napig az egyik legmegosztóbb alapanyagok egyike, vagy utálja valaki, vagy egyenesen odáig van érte. Nem számít, hogy melyik tábort erősítjük, az kétségtelen, hogy egy szuperélelmiszerről van, nagyon egészséges, tartalmazza az összes fő esszenciális aminosavat, mindezt elérhető áron. Az Agrárszektor szerint az elmúlt idők nehézségei persze ezt az ágazatot sem kímélték, ám ennek ellenére nem kell vagyonokat otthagyni érte a boltokban. Ráadásul komoly támogatáshoz juthat az, aki most a termesztésére adja a fejét.
Ahogy a portál írja, nem túlzás azt mondani, hogy megéri ma gombákkal foglalkozni, hiszen a fogyasztásnövekedés intenzívebb, mint amit a termesztés követni tud. A helyi termelés és a helyi fogyasztás pedig még rejt magában kiaknázatlan lehetőségeket, továbbá bővülnek exportpiacaink is.
Ugyanakkor a lapnak Vattamány Ágnes elmondta, hogy csak mérethatékony üzemeknek éri meg ma gombát termeszteni, ahol a legmodernebb, például polcos, felszíni technológiát alkalmazzák. Ráadásul a támogatástól sem mentes az ágazat:
Az elmúlt 5 évben vidékfejlesztési pályázat volt, most pedig a kertészet fejlesztése keretében lehet gomba-előállító üzemek fejlesztésének támogatására pályázni.
Hogyan lehet támogatáshoz jutni? Miért éri meg a termesztés? Minden fontos információ kiderül az Agrárszektor teljes cikkéből, ide kattintva.
Címlapkép: Getty Images