Rangos elismerésben részesült a vidéki üzem: mutatjuk a részleteket

MTI 2024. július 11. 13:01

A nyugat-magyarországi régió egyik legmeghatározóbb élelmiszeripari vállalata, az idén 111 éves Pápai Hús Kft. sonkái, a Hungarikum pályázat eredményének köszönhetően bekerültek a Magyar Értéktárba.


 

A Magyar Értéktárba való bekerülés Magyarországon egy hivatalos eljárás, amelynek célja, hogy azonosítsa, dokumentálja és megőrizze a helyi, megyei és országos szinten jelentős értékeket. Az örökséglistában olyan termékek kapnak helyet, amelyeknek meghatározó szerepük van a hazai kultúra szempontjából akár, történelmi, természeti, gazdasági vagy más szempontból.

Kiemelték, hogy tradicionális eljárással készül a Pápai sonka, amely gyártásának több mint egy évszázados hagyománya van. A sonka számos hagyományos magyar étel alapanyagaként szolgál, és kulturális ünnepek, események nélkülözhetetlen eleme.

Nemcsak előállítása, hanem fogyasztása is jelentőséggel bír, erősíti a nemzeti identitást és összetartozást

- írta közleményében a társaság.

Szappanos Péter, a Pápai Hús Kft. ügyvezetője a közleményben megjegyezte, nagy öröm számukra a kitüntetés, hiszen tovább erősíti a vállalat vezető szerepét a magyar gasztronómiai örökség védelmében és népszerűsítésében, illetve növeli termékeik presztízsét is.

Címlapkép: Getty Images