Február közepén jelent meg a Dreher Classic-ot váltó Dreher Gold. A Dreher márkanevet mostantól az új, kukoricagríz nélküli receptúra alapján készülő sör mellett már 4 variáns, a Hidegkomlós, a Pale Ale, a Bak és a Red Ale viseli. A logóban szereplő háromszög szimbolikája mostantól a teljes portfolióra igaz: kizárólag árpamaláta, komló és kristálytiszta víz felhasználásával készülnek a termékek, derül ki a Dreher sajtóközleményéből.
A Dreher Red Ale egy karamellás, malátás, pörkölt aromájú sörkülönlegesség, amely elkészítéséhez a Kazbek, Citra és Chinook komlókat használjuk fel. Kitöltve a látványos vöröses-barna színéről és krémszínű habkoronájáról lehet könnyen felismerni.
– mondta el az új receptről Séra Péter, a Dreher Sörgyárak sörfőzőmestere.
A Dreher Red Ale készítésénél az élesztőgombák – a lager sörökkel ellentétben – a 15-21 fokon végzett erjedési folyamat végén felemelkednek a sör tetejére, innen származik a „felsőerjesztésű” megnevezés. Az Ale élesztőket tradicionálisan az Egyesült Királyságban, Belgiumban és az Egyesült Államokban használják. A Dreher Sörgyárak 2018-ban vezette be az első ilyen típusú sörét, a Dreher Pale Ale-t, amelyből már az első évben több mint 7 millió korsót értékesített.
„Azt tapasztaljuk, hogy a variáns termékcsaláddal a fogyasztók kifejezetten széles körét érjük el, sőt, egy új közönséget is sikeresen meg tudunk szólítani. Az egyes variánsok egységes, letisztult megjelenést kaptak, a Dreher Hidegkomlós receptjéből pedig elhagytuk a kukoricagrízt”
– mondta Négyesi Fruzsina, a Dreher Sörgyárak magyar márkáinak márkavezetője.
A 2018-as DreherFeszten nagy sikerrel debütáló Dreher Red Ale piaci bevezetése során a kiskereskedelemben 0,5 literes dobozban és üvegben, a többi variánssal megegyező áron lesz kapható. A vendéglátóhelyeken ezen felül 30 literes hordós kiszerelésben lesz elérhető.