Ennek a fele se tréfa: eltűnhetnek a magyar boltokból a kedvenc söreink is?
A HelloVidéknek Magyar Zoltán, az UGAR Brewery ügyvezetője és Szilágyi Tamás, a Mad Scientist alapító/vezérigazgatója mesélt a hazai sörfőzdék helyzetéről.
A HelloVidéknek Magyar Zoltán, az UGAR Brewery ügyvezetője és Szilágyi Tamás, a Mad Scientist alapító/vezérigazgatója mesélt a hazai sörfőzdék helyzetéről.
Hosszas kísérletezés után született meg a Szent András Sörfőzde TesztAndrás sörsorozatának első lagere, a Gamma. 07, ami egy markánsan hidegkomlózott pilseni.
Legnagyobb rajongója az édesanyja. Ő szeretett bele először az elkészített sörökbe, és biztatta fiát a folytatásra.
A verseny győztese egymillió forinttal lehet gazdagabb, 2020-ban pedig a boltok polcain láthatja viszont alkotását.
Forró nyári napok slágeritala a magyar polcokon: megnyitott az ország első biosörfőző üzeme. Az üzemet működtető Körös-Maros Biofarm Kft. ügyvezető igazgatójával beszélgetett a HelloVidék.
Július 10. és 14. között az V. Alsóörsi Sörfesztivál hűtött sörkülönlegességekkel és izgalmas programokkal várja az érdeklődőket.
Új ízvilággal és friss külsővel jelenik meg a Dreher legújabb termékcsaládja, amely kizárólag árpamaláta, komló és víz felhasználásával készül. A Dreher Gold-on kívül már további négy variáns kapható az üzletekben.
Manapság nagy divatja van a különböző házi készítésű italoknak, ételeknek, tárgyaknak. Ez alól a sör sem kivétel ugyanis a handmade söröknek igencsak nagy kultúrája van külföldön, de itthon is egyre többen foglalkoznak házi sörfőzéssel.
A hordós sör forgalma 2020-ban az előző évinek közel felére csökkent, az üvegben forgalmazott sör eladása pedig 26 százalékkal esett vissza- közölte a Magyar Sörgyártók Szövetségének igazgatója, aki az idei kilátásokról is beszélt.
Sosem gondoltad volna: így hasznosítható a sörgyárakban felhasznált árpa. Egy friss kutatás szerint, ez lehet a jövő szuperfűtőanyaga.
A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) Élelmiszeripari Igazgatóságának „Tanuljunk együtt!” szakmai programsorozata változatlan lendülettel folytatódik: szeptemberben a sörkészítés témakörében mélyedhetnek el a kamarai tagok.
Idén harmadik alkalommal rendezik meg július utolsó hétvégéjén Baja szívében a BeerBQ - Bajai Kézműves Sör- és Streetfood Fesztivált. A rendezvény kapcsán a szervezőkkel beszélgetett a HelloVidék arról, mi újság a hazai sörpiacon.
Ezek a legfrissebb sörtrendek: növekvő fenntarthatóság, zéró glutén és az alkoholmentes sörök további térnyerése várható.
Három országos élelmiszerlánc forgalmazza a magyar gluténmentes sört