Úgy tűnik végül idén sem kell lemondani a gourmet közönségnek arról, hogy együtt fesztiválozzon. Sztárséfekkel, exkluzív helyszínen, különleges kínálattal várják a hazai minőségi gasztronómia szerelmeseit a Séf Fesztiválon Tihanyban, a Belső-tónál augusztus 20. és 23. között. A négy napos eseményen Széll Tamás, Segal Viktor, Wolf András és Varju Viktor gondoskodnak a kínálatról, a desszertet a Mihályi Patisserie biztosítja.
A szervezők ígérete szerint a Séf Fesztivál Tihanyban egyedülálló gasztroélményt kínál a letisztult, hazai alapanyagokból készült ételkülönlegességek, valamint a festői környezetben töltött társasági programok kedvelőinek. A reggeli, az ebéd és a vacsora külön jegyekkel látogatható majd. A jegy magában foglalja a teljes fogyasztást, a minőségi bor- és pezsgőkínálatot.
A rendezvény étel-és italkínálatát a séfek közösen állították össze, akik személyesen is jelen lesznek a rendezvény különböző napjain, hogy a napi kínálaton túl egy általuk az eseményre megálmodott és elkészített extra fogással, séf ajánlattal is kedveskedjenek vendégeiknek.
Amikor elkezdtük a program szervezését a négy séffel, arra kértük őket, hogy egy közös kínálatot állítsanak össze, melyben kizárólag kiváló minőségű magyar termékek és alapanyagok kerülnek felhasználásra
– kezdi a fesztivál kínálatának részletezését Pongrácz Péter, a fesztivál igazgatója és alapítója.
Elmondta, hogy minden nap ugyanazzal a reggeli kínálattal, ill. azonos ebéd és vacsora kínálattal várják a vendégeket. Az egyes séfek emellett egy-egy napon mindhárom étkezésen személyesen is megjelennek és az ebéd, ill. a vacsora menüjében egy séfajánlattal is kedveskednek vendégeinknek.
A fesztivál első napján, augusztus 20-án érkezik így plusz fogásként Varju Viktor Vasi pecsenyéje mangalica papszeletből, hideg krumplisalátával, pénteken Segal Viktor étele a Mangalica csorba, szombaton Wolf András Mangalica pofa pörkölttel készül, a fesztivál zárónapján vasárnap pedig egy csodás desszert koronázza meg a programot, íme a Túrógombóc levendulás karamellizált sárgabarackkal, ahogy Széll Tamás készíti.
Az idei egyetlen gourmet gasztrofesztivál helyszíne az egykori tihanyi apátsági majorság panorámával a Belső-tóra.
A szervezők a rendezvény megalkotásával egy olyan, hazai viszonylatban egyedülálló programot kívántak létrehozni, amely a minőségi időtöltésről, a testi-lelki feltöltődésről, a nyugodt, beszélgetős összejövetelek, a varázslatos természeti környezet, valamint az ízletes ételek és italok élvezetéről szól, a fenntarthatóság és környezettudatosság elveivel összhangban.
Kicsit olyan hangulata lesz, mintha a barátaid látnának vendégül rusztikus nyaralójukban. Asztalok várják majd a látogatókat. Ebből a szempontból azért ez az élmény, a fogások számát tekintve is inkább olyan lesz, mint egy komolyabb reggeli vagy vacsora a szabadban
– meséli a fesztiválról a társalapító, Piringer Patrícia.
A fesztivál különleges helyszíne az örökségvédelem részét képező egykori tihanyi apátsági majorság, a Magyar Képzőművészeti Egyetem művésztelepe, melyről csodás panoráma nyílik a tihanyi Belső-tóra. A fesztiválra érkezők parkolása a helyszín szomszédságában ingyenes. A szervezők nem csak a kínálatot, de a helyszíni szolgáltatások színvonalát tekintve is törekednek a minőségre és az exkluzivitásra a mintegy 3.000 nm-es területen, emellett a jelenlegi vírushelyzet is azt teszi indokolttá, hogy a belépés egyidőben csak korlátozott számú vendég számára legyen lehetséges. A jegyek megváltására ezért kizárólag online, elővételben van lehetőség, ezért arra biztatnak mindenkit, időben gondoskodjon magának a jegy beszerzéséről.
A FESZTIVÁL ÉTEL- ÉS ITAL KÍNÁLATA
Reggeli:
- Tihanyi rántotta kolbásszal, mangalica kolozsvári szalonnával, kápiával, újburgonyával
- Szalámis és sonkás-sajtos szendvics friss paraszt kenyéren kerti zöldekkel
- Grillezett padlizsán tatár gluténmentes friss pékáruval
- Érlelt mangalica sonka paraszt sajttal
- Mini kakaós csiga és lekváros batyu
- Jégbe hűtött dinnyefalatok
- Dér Zöldség- és Gyümölcs Juice Bár
- Mayer szörpök
- Francois pezsgő
- Kávé, ásványvíz, szóda
Ebéd-vacsora:
- Lassan sült mangalica tarja (pulled pork) félbarna parasztkenyérrel és kovászos uborkával
- Pácolt mangalica oldalas hideg kapros vajtökfőzelékkel,
- Meggyfán füstölt balatoni angolna savanyított rozmaringos gombafejekkel,
- Racklett paraszt sajt dinnyés, paradicsomos, tokaji balzsamecetes friss salátával
- Zöldségnyárs mézes páccal kenegetve
- Tihanyi marha gulyás
- Lecsó mangalica grillkolbásszal
- Cukkinis vega lecsó
- Beregi csirkepörkölt krumplival
- Főtt kukorica sós vajjal
- Fagylalt: Levendulás citrom, és Sós Karamell a Mihályi Patteserie kínálatából
- Desszert: Erdei szedres pite és Tihanyi kavics a Mihályi Patisserie kínálatából
- Jégbe hűtött dinnyefalatok
- Dér Zöldség- és Gyümölcs Juice Bár
- Mayer szörpök
- Francois pezsgő
- a Bortársaság balatoni borai
- Kávé, ásványvíz, szóda
A reggeli ára: 10 000 Ft / fő. Az ebéd és vacsora ára: 25 000 Ft / fő. A felszolgált ételek és italok a reggeli esetében minden nap 9 és 11 óra között, az ebéd esetében 12 és 15 óra között, a vacsora esetében 18 és 21 óra között kerülnek szervírozásra. A vendégek ezen időszakon belül bármikor érkezhetnek és beléphetnek a területre, de 30 perccel az adott étkezés vége előtt zárják a kapukat.
Címlapkép: Getty Images