Megéri az árát ez a nyári fogás: az étkezés koronája a pikáns mézes saláta

HelloVidék 2021. július 25. 13:00
Ajánlunk egy könnyű nyári salátát, amit bármelyik étkezéshez vagy helyett jó szívvel elfogyaszthatunk, mert rendkívül egészséges, és nem terheli meg a szervezetünket a hőségben. Ráadásul nem is kerül sokba, mivel a legfőbb összetevője a sárgarépa és az alma, a mézzel és a dióval csak megkoronázzuk a fogást.

A nagy melegben sokszor csak egy könnyű kis salátára vágyunk, hogy elvegye az éhünket. Az alábbi recept remek párosítás egy esti grillparti húsos fogásaihoz, de ebédnek is megállja a helyét önmagában vagy finom és egészséges köretként. Ráadásul a sárgarépa számos vitamint tartalmaz, nyáron pedig különösen jót tesz a bőrünknek, ha fogyasztjuk, és így elkészítve a zsírban oldódó vitaminokat is hasznosítja belőle a szervezet. A saláta mézzel megbolondítva rendkívül finom, pikáns ízű lesz, arról nem is beszélve, hogy a méz számos jótékony hatását is élvezhetjük majd falatozás közben, hisz amellett, hogy az immunrendszerünkre nagyon pozitív hatással van, még az íze is mennyei.

Mézes sárgarépasaláta almával

Hozzávalók:

  • 3-4 db sárgarépa
  • 2 db zöldhagyma
  • 2 db alma
  • 1 marék apróra vágott, pirított dió
  • 1 citrom kifacsart leve
  • 2 evőkanál méz,
  • 1 teáskanál édes mustár, só ízlés szerint
  • 4 evőkanál olívaolaj
  • 1 kis csokor petrezselyem

Elkészítés:

  • A megtisztított sárgarépát a reszelő legnagyobb lyukán reszeljük vékony csíkokra (julienre), bátrabbak egy éles késsel is próbát tehetnek.
  • Az almát - akár hámozás nélkül is - reszeljük le ugyanezen a reszelőn, és rögtön keverjünk hozzá egy evőkanál citromlevet, hogy ne barnuljon meg.
  • A friss petrezselymet és zöldhagymát apróra vágjuk fel.
  • A mézet keverjük össze a mustárral és a citromlével, majd lassan csurgassuk hozzá az olívaolajat, és habverővel keverjük egyneművé az öntetet.
  • A felvágott zöldségeket, gyümölcsöket keverjük össze, majd forgassuk bele a salátaöntetbe, és keverjük össze alaposan a salátát, végül szórjuk meg a pirított dióval.

Címlapkép: Getty Images