Ajánlunk egy könnyű nyári salátát, amit bármelyik étkezéshez vagy helyett jó szívvel elfogyaszthatunk, mert rendkívül egészséges, és nem terheli meg a szervezetünket a hőségben. Ráadásul nem is kerül sokba, mivel a legfőbb összetevője a sárgarépa és az alma, a mézzel és a dióval csak megkoronázzuk a fogást.
A nagy melegben sokszor csak egy könnyű kis salátára vágyunk, hogy elvegye az éhünket. Az alábbi recept remek párosítás egy esti grillparti húsos fogásaihoz, de ebédnek is megállja a helyét önmagában vagy finom és egészséges köretként. Ráadásul a sárgarépa számos vitamint tartalmaz, nyáron pedig különösen jót tesz a bőrünknek, ha fogyasztjuk, és így elkészítve a zsírban oldódó vitaminokat is hasznosítja belőle a szervezet. A saláta mézzel megbolondítva rendkívül finom, pikáns ízű lesz, arról nem is beszélve, hogy a méz számos jótékony hatását is élvezhetjük majd falatozás közben, hisz amellett, hogy az immunrendszerünkre nagyon pozitív hatással van, még az íze is mennyei.
Mézes sárgarépasaláta almával
Hozzávalók:
- 3-4 db sárgarépa
- 2 db zöldhagyma
- 2 db alma
- 1 marék apróra vágott, pirított dió
- 1 citrom kifacsart leve
- 2 evőkanál méz,
- 1 teáskanál édes mustár, só ízlés szerint
- 4 evőkanál olívaolaj
- 1 kis csokor petrezselyem
Elkészítés:
- A megtisztított sárgarépát a reszelő legnagyobb lyukán reszeljük vékony csíkokra (julienre), bátrabbak egy éles késsel is próbát tehetnek.
- Az almát - akár hámozás nélkül is - reszeljük le ugyanezen a reszelőn, és rögtön keverjünk hozzá egy evőkanál citromlevet, hogy ne barnuljon meg.
- A friss petrezselymet és zöldhagymát apróra vágjuk fel.
- A mézet keverjük össze a mustárral és a citromlével, majd lassan csurgassuk hozzá az olívaolajat, és habverővel keverjük egyneművé az öntetet.
- A felvágott zöldségeket, gyümölcsöket keverjük össze, majd forgassuk bele a salátaöntetbe, és keverjük össze alaposan a salátát, végül szórjuk meg a pirított dióval.
Címlapkép: Getty Images