Érik a dinnyeháború a magyar boltokban: idén hamarabb érkezik a mézédes hazai
Idén a szokásosnál két héttel korábban élvezhetjük már a kiváló minőségű hazai görög- és sárgadinnyéket...
Idén a szokásosnál két héttel korábban élvezhetjük már a kiváló minőségű hazai görög- és sárgadinnyéket...
Kis mennyiségben ugyan, de már elérhető a piacokon és a zöldségeseknél a magyar dinnye, július elsejére pedig minden hazai üzletláncban kapható lesz a mézédes hazai görögdinnye.
Az ALDI Magyarország a mai naptól országosan minden áruházában egységesen 139 forint/kilogramm áron kínálja a görögdinnyét. Az árcsökkentésre az áruházlánc görögdinnye beszállítója tett javaslatot.
Elindult a magyar dinnye értékesítése, a nyári időszakban várhatóan 125-130 ezer tonna görögdiny-nyét és a becslések szerint 10-12 ezer tonna sárgadinnyét takarítanak be a hazai termelők a földek-ről.
Sokak számára a görögdinnye teljesen zöld, vagy csíkos. Esetleg kerek, vagy hosszúkás, és ennyi. Bár a nyugati trendekhez igazodva hazánkban is folyamatosan bővül a kínálat. Összegyűjtöttük, hányféle dinnyével, milyen árakon találkozhatunk.
A szélsőségesen tavaszi időjárás miatt később ültették el a dinnyepalántákat, így egy héttel később kezdődött a szezon. Viszont jó hír, hogy, amint júliustól bekerült az üzletekbe a magyar dinnye, egyre inkább kiszorította az importot a magyar áru.
Egyetlen dologban nem foglalnak állást a szakértők, hogy milyen „iskola” szerint válasszunk dinnyét, kopogtatással, alakra, színre és még sorolhatnánk.
Nincs is annál kiábrándítóbb, mintha egy tetszetős, ámde éretlen vagy épp kásás görögdinnyét sikerül kiválasztanunk a piacon. De hogyan ismerhetjük fel, melyik a jó dinnye, pláne, hogy mostanság már lékelni sem lehet? Erre hozunk most tippeket!
Bőséges a kínálat a hazai dinnyepiacon, a mennyiség mellett pedig a minőségre sem lehet panasz. Az ország valamennyi termesztőkörzetében kiváló minőségű magyar görögdinnye terem, egyes régiók szeptember közepéig el tudják látni a piacot.
Így egy falat sem megy kárba a szezon slágergyümölcséből: tudd meg, hogyan készülhet lekvár görögdinnyéből és sárgadinnyéből, illetve hogyan használjuk fel a görögdinnye ehető héját!
Vajon milyen lesz az idei dinnye szezon? Miben változnak a fogyasztói szokások? Mire számíthatnak a magyar vásárlók? Ezeket most mind-mind megtudhatjuk!