Össze sem lehet hasonlítani a boltival: így készíts tökéletes fonott kalácsot húsvétra
Közeledik a húsvét, így nem is kérdés, milyen süteményt fogunk sütni: tudd meg, hogyan készül a tökéletesen puha, foszlós fonott kalács, ráadásul sós ízben!
Közeledik a húsvét, így nem is kérdés, milyen süteményt fogunk sütni: tudd meg, hogyan készül a tökéletesen puha, foszlós fonott kalács, ráadásul sós ízben!
Hármas-négyes-hatos fonásokat variálva, mákkal, szezámmal, mandulával is díszíthetjük a kalácsokat. A lényege azonban, hogy kívül fényes és ropogós, belül pedig foszlós és puha legyen. Hogyan érhetjük ezt el? Ennek jártunk most utána.
Azt a néhány fogást, amit megfőztek, azt főként háztáji állatok húsából és a kertben termesztett zöldségekből készítették, így igazán ínycsiklandozó ételek kerültek az ünnepi asztalra. Mit főztek a háziasszonyok pünkösd ünnepén? Most kiderül!