Kész, vége! Végleg eltűnhet a piacokról is a híres makói vöröshagyma: mi jöhet még?
A HellóVidék utána járt, milyen zöldségek és gyümölcsök juthatnak hasonló sorsra, mint a Hungarikumnak számító makói hagyma.
A HellóVidék utána járt, milyen zöldségek és gyümölcsök juthatnak hasonló sorsra, mint a Hungarikumnak számító makói hagyma.
A magyar termesztőknek már nemcsak az olcsó külföldi konkurenciával kell megküzdeniük, a klímaváltozás és a növényvédő szerekre vonatkozó, egyre szigorodó előírások is megnehezítik az érvényesülésüket. Mutatjuk, hogy látják ezt a maguk az érintettek.
Hogy milyen árakra számíthatnak a vásárlók és milyen minőségű hagymákkal találják magukat szemben egy üzletbe betérve, az Agrárszektor a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) segítségével járt utána.
Egy kamuti termelő a HelloVidéknek elárulta, szerinte mi(k) miatt van leáldozóban a magyar hagymatermesztés.Annak ellenére is, hogy magyaros ételeink egyik fontos alapanyaga a vöröshagyma, amiből éves szinten fejenként átlagosan 10-12 kilót fogyasztunk.