Egyre népszerűbbek ezek a vidéki workshopok: vajon, mi a titkuk?
A jelentkezők száma messze meghaladta a várakozásokat, amely igény azt bizonyítja, hogy a helyi, kézzel készült termékek iránti kereslet és kíváncsiság továbbra is növekszik.
A jelentkezők száma messze meghaladta a várakozásokat, amely igény azt bizonyítja, hogy a helyi, kézzel készült termékek iránti kereslet és kíváncsiság továbbra is növekszik.
A helyi termékek vásárlása enyhítheti az élelmiszerek szállítása miatti környezeti problémákat, de ez nem jelenti feltétlenül azt, hogy a hazai termesztésű zöldség, gyümölcs mindenképp előnyösebb választás, ha szezonon kívül termesztik itthon.
Nyugati béreket és egyediséget kínál a vidéki gasztroforradalom - árulta el a HelloVidéknek Csapody Balázs, a Kistücsök séfje. A balatonszemesi Kistücsök Étterem tulajdonosa, a Pannon Gasztronómia Akadémia elnöke beszélt a gasztronómia jelenéről, jövőjéről, nehézségeiről és lehetőségeiről is.
Közel 30 településen működnek már olyan bevásárló közösségek, amelyek számára a helyben megtermelt élelmiszerek beszerzése, a közeli gazdálkodók támogatása és a környezet védelme egyaránt fontos szempont.
Ugyan már évek óta egyre nagyobb arányban támaszkodnak a helyi alapanyagokra a vidéki éttermek (is), a koronavírus-járvány erre a trendre igencsak ráerősített. A kínálatokban minden eddiginél nagyobb arányban jelentek meg a kézműves termékek és a helyi specialitások, a környékspecifikus ajánlatok.