Luxussá válhat ez a húsfajta Magyarországon: nagyon egészséges, de ki tudja ezt megfizetni?
Mely részét kedvelik leginkább a magyarok? Milyen helyzetben van jelenleg az ágazat?
Mely részét kedvelik leginkább a magyarok? Milyen helyzetben van jelenleg az ágazat?
A kecskehús és a juhhús sem örvend túl nagy népszerűségnek itthon, olyannyira nem, hogy éves szinten tulajdonképpen egy pörköltnyi adagot eszünk meg belőlük fejenként - és a legtöbbször az is valamilyen tradícióhoz köthető, például a húsvéthoz.
Magyarország az évi egy személyre jutó 0,35-0,38 kilogramm juhhús fogyasztással messze elmarad az uniós átlagtól. Az export területén 90 százalékos az élőállat kivitele, de a belföldi fogyasztás nagyon alacsony.
Mára a legnagyobb áruházak készletében mindig találhatunk valamilyen juh- és bárányhúst, persze kérdés, hogy az ára mennyire vonzó a vásárlók számára.
Az ország csaknem 60 étterme csatlakozott az október 7-8-i Bárány Napokhoz! A több éve tartó projekt keretében megrendezett Bárány Napok évről évre egyre nagyobb népszerűségnek örvend, mind a résztvevő éttermek, mind a vendégek körében.