A szülőknek is van mit tanulniuk: szakemberek segítenek az óvodákban és iskolákban

MTI   
  Megosztom
A szülőknek is van mit tanulniuk: szakemberek segítenek az óvodákban és iskolákban

A gyermek, tanulók veszélyeztetettségének megelőzése érdekében új típusú gyermekvédelmi szolgáltatás az óvodai, iskolai szociális segítő munkás - közölte a Fővárosi Szülők Egyesülete a Gyermekekért (FŐSZEGY).

Ma a pedagógusok, külső segítség nélkül nem tudnak megfelelni annak a kihívásnak, amit a felmerülő sokszor halmozottan megjelenő szociális problémák jelentenek a köznevelési intézményekben.

Az óvodai és iskolai szociális segítő szolgáltatás a gyermek veszélyeztetettségének megelőzése érdekében a szociális segítő munka eszközeivel támogatást nyújt a köznevelési intézménybe járó gyermeknek, a gyermek családjának és a köznevelési intézmény pedagógusainak.

A szociális segítő feladata, hogy a kiskorú gyermek szülője számára a gyermeke gondozását és nevelését segítő gyermekvédelmi, gyermekjóléti, szociális és egészségügyi ellátásokról és pénzbeli támogatásokról részletes tájékoztatást adjon.

Feladata továbbá az óvodai nevelés és az iskolai oktatás színvonalának figyelemmel kísérése, a gyermek tanulmányi kötelezettségeinek teljesítését akadályozó tényezők észlelése és feltárása.

A szociális segítő feladatkörébe tartozik feltárni, hogy a családoknak milyen szociális biztonságágukat veszélyeztető anyagi terheket kell vállalniuk az ingyenes óvodai ellátásban, és az iskolai oktatásban.

Az iskolai, óvodai szociális munka egy újszerű feladat, ami égetően fontos a gyermekek, a szülői közösségek és a pedagógus szempontjából is.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

gyermekvédelem

iskolai szociális segítő

iskola

óvoda

szociális munkás